Ny webserver

Jeg har tidligere fortalt om OmniHTTPd, en webserver med PHP som jeg har brukt på min bærbare maskin med Windows XP Home edition, for å ha mulighet til å utvikle websider også når jeg er uten Internett, og for å kunne teste ut potensiellt farlige script i et trygt miljø. Nå har imidlertil OmniHTTPd sluttet å virke uten at det har kommet noen ny versjon jeg kan installere i stedet for, så nå må jeg finne noe annet.

Jeg har hørt mye bra om Abyss Web Server, og bestemte meg for å prøve denne. Først må vi laste ned filer. Selve webserverens installasjonsfil er på under 150K. Lover godt. I tillegg trenger jeg PHP, som er litt over 1 megabyte i installer-utgaven som folka bak Abyss anbefaler.

Jeg velger standardvalg under installasjonen av serveren. Den sier den vil spise en halv MB av harddisken min, den installeres lynkjapt, og i ettertid blir jeg spurt om jeg vil fortsette med konfigurasjonen. Det svarer jeg ja på, og blir sendt til den web-baserte konfigurasjonsdelen av Abyss. Enkelt og oversiktlig, her skal det mye til å gå feil. Hittil er jeg meget fornøyd.

Så skal vi prøve å legge til PHP-support. Veiledningen ser jo veldig grei ut.

Jeg prøver meg med standardinstallasjon av PHP, også. Men her endrer jeg installasjonsmappen fra c:PHP til c:ProgramfilerPHP, etter som jeg ikke liker å ha så mange kataloger på rota. Ellers så følger jeg bare veiviseren, og velger None når jeg blir bedt om å velge webserver – akkurat som veiledningen ber meg om.

Så fulgte jeg veiledningen nevnt over til punkt og prikke, og passet på å skrive riktig sti til php-fila, som da ble c:ProgramfilerPHPphp.exe. Så lagde jeg en test.php-fil med funksjonen phpinfo(), og gjett hva? Det fungerte.

Så, dette tok under femten minutter inkludert nedlasting og det hele, og jeg har ny webserver med PHP og det hele! Og selvfølgelig gratis.

10 tanker om “Ny webserver

  1. Veldig dårlig, regner jeg med. Det er vel ikke mange andre enn Apache som takler akkurat det? Uansett, *så* avansert er den ikke (måte på hva du får inn på 150k ;-), så hvis man har behov for slikt, får man bruke «aktiv feilmelding» …

  2. Joda, Easyphp er ikke dumt. Likevel et par ulemper: Du får ofte gamlere versjoner av de forskjellige programmene enn du gjør hvis du henter dem ned hver for seg, noe som kan være en ulempe hvis du skal teste, MySQL-delen pluss Apaches størrelse gjør at dette er en over 10MB stor nedlasting fremfor 1,15MB (og jeg trenger ikke MySQL lokalt), pluss at det blir tungt å kjøre i forhold til Abyss.Men Apache er jo kongen, så det er jo den man til syvende og sist blir å slippe sidene på uansett. Men jeg har såpass mange Apacheinstallasjoner at jeg likevel får testa sidene godt før jeg slipper dem, om nødvendig.

  3. Jeg vil bruke php til meny og heading når jeg lager ny hjemmeside. Har lastet ned Abyss og php, men skjønner ikke hvordan jeg skal bruke programmet. Kan du være så snill å forklare meg det med enkle ord?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.