Ny bil!

Ford Focus CollectionEtter fjorårets bilferie med mikrobil, fant vi ut at selv om sjarmen er absolutt udiskutabel, er nytten i en såpass liten bil mildt sagt tvilsom – spesielt når man skal ha med unger og slikt. Så det ble shopping.

Vi er svært fornøyd med servicen hos Sveins Auto, hvor vi kjøpte den forrige bilen, så vi valgte dem igjen. Men denne gangen bruktavdelingen deres. Vi endte da opp med en nesten ny (OK, da – 3 år gammel) Ford Focus Collection. Relativt kjempestor, meget godt holdt, temmelig godt ekstrautstyrt og fin. Med 2 års garanti, skal det mye til at vi angrer på dette kjøpet, tenker jeg. Og neste gang vi skal på bilferie, slipper Anders å sitte og sparke på en bag …

Fin bil, egentlig. Nesten så jeg lurer på om jeg må lære meg å kjøre!

7 tanker om “Ny bil!

 1. Joda, stor Fordomani! Det var jo Ford pappa hadde den gangen jeg lærte meg forskjell på bilmerkene. Og ingen bil er jo bedre enn pappas!

  Men her er vel egentlig forhandleren viktigere enn merket. Når man kjøper en vare som fort kan koste noen hundre tusen, er tillit og service nøkkelbegreper, i alle fall for meg.

  Dessuten kjører Markko Martin og Francois Duval Focus … 😉

 2. Det var ikke på grunn av kjøreegenskaper at vi byttet bort Kaen, de var jeg svært fornøyd med. Det som kan plusses på med Focusen er at motoren er større og raskere, og det er ingen ulempe =).

  – heldig og stolt medeier

 3. Har selv prøvekjørt en slik doning og var veldig fornøyd med kjøreegenskaper, komfort og pris. Det som trakk ned var en slags ristingen som kom fra bakparten. Var ikke der ved turens start, men kom etterhvert som kilometerene ble tilbakelagt under prøvekjøring. Gikk dog bort ved nedbremsing, men det er ikke måten å komme seg effektivt fra a til b på. Da det viste seg at årsaken til dette var feil hos selger, var valget om å ikke legge igjen penger der ganske enkelt. De hadde montert feile muttere på dekkene. Det var montert noen som var ment for aluminiumsfelger på vanlige stålfelger. Eller var det motsatt. Kunne uansett ikke se for meg å la deres mekanikere ha service på bilen i all framtid.

  Men gratulerer med et godt kjøp – ha bare med strammetang om det skulle bli risting i bakparten ved kjøring!

 4. Hehe – slikt blir man vel smånervøs av, ja. Men jeg tviler på at slikt skjer hos vår forhandler – vi har fått et veldig godt inntrykk av vedkommende.

  Og mutterene til lettmetallfelgene lå i hanskerommet, så jeg antar det er riktige muttere på de andre dekkene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.