www.båt.no

Nå kan man «endelig» registrere domenenavn med de norske bokstavene æ, ø og å. Båt.no og øl.no var de to mest populære domenene, og begge ble delt ut i dag.

Det som er litt interessant, er man både hos NRK og hos DIGI illustrerer dette med skjermbilder med nettleseren Internet Explorer. Denne nettleseren støtter ikke norske tegn i domenenavn uten videre …

Sjekk om din nettleser støtter norske tegn ved å prøve for eksempel denne linken: http://www.øl.no/. Det er ikke noen webside der ennå (mandag kveld), men du skal i det minste få opp en kataloglisting. Hvis det ikke virker, kan det være på tide å prøve en litt mer oppdatert nettleser? Jeg anbefaler Mozilla Firefox.

7 tanker om “www.båt.no

 1. Det som er mest foruroligende er at de som får disse domenenavnene ikke har noen som helst strategi for hva de har planlagt å gjøre med dem. På spm om hva båt.no skulle brukes til, svarte innehaveren: «Nei, jeg er ikke helt sikker. En båtportal, kanskje?» Men det er vel slik det har vært på internett siden midten av 90-tallet. Det ligger ingen strategi bak, men en «må jo på nettet.» Skulle tro at .com-krisa hadde lært folk litt.

 2. ..og han som eier øl.no: «næ, kanskje bruke den til å sende folk videre til siden for bandet mitt, Seid» 🙂

  Men det er på en måte fint at det kommer nye ting som ikke IE støtter, så kanskje folk som ikke har en spesiell interesse for browsere (eksempelvis utviklere av en eller annen grad) også ser verdien i å skifte.

 3. Søkte på noen av de mest interessante domene med æøå jeg. æøå.no fikk jeg ikke, ei heller blåbærsyltetøy.no (det søkte jeg på mest for å erte de som har annonsert så hardt for norske domener i det siste, om jeg skulle slumpe til å få det). Ingen av dem gikk inn.

  Men bloggen min finnes nå også på: http://www.nårsk.no/ som jeg synes var et ganske genialt domene.

  Det første nyttige domenet? http://www.teknologirådet.no som ble registrert for.. Ja, nettopp – Teknologirådet.

  Det er fint med norske tegn, og støtte i Mozilla og Opera — synd med resten av de 80% (eller er det fortsatt på over 90%?) som bruker IE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.