Twin Peaks vant!

Adresseavisens lesere har kåret «Twin Peaks» til tidenes beste TV-serie. De har fullstendig rett.

Twin Peaks er uten tvil noe av det beste som er laget, på så veldig mange nivåer. Jeg var frelst den første gangen det ble sendt på norsk TV, og jeg er det ennå. Hvis jeg skulle nevne noe annet i seriegenren som kommer opp mot det, må det være Michael J. Fox’ to-episoders solostunt på slutten av «Fem i Familien» («Family Ties») og de siste episodene av Mash.

Men kompleksiteten i Twin Peaks gjør likevel at jeg ikke har noen problemer med å kåre dem til vinnere. Bedre serie-TV er det nok ikke laget noen gang, og jeg tviler på at noen greier å kopiere bragden. Det gjør meg både litt glad for at jeg fikk være med på det – og litt trist, for at jeg aldri får se det igjen …

10 tanker om “Twin Peaks vant!

 1. Jeg har ikke sett denne serien, så jeg kan ikke si mye om den.

  Men du nevner likevel det som er min definitive TV-serie-favoritt, nemlig MASH. En annen stor favoritt er Sopranos, som i dag har sesongpremiere i den femte sesongen, i USA.

 2. Min favoritt er uten tvil Nord og Sør, men den gjorde jo ikke bra i det hele tatt – skjønner ikke hvorfor, siden den serien er helt fantastisk! Da Twin Peaks gikk på NRK, var jeg vel et hakk for «ung» til å bry meg om/få lov til å se på TV-serier…tipper jeg var omtrent 10-12 år eller noe sånt, så den har jeg ikke sett. Det eneste jeg husker om serien, er at en av låtene derfra gjorde det ganske bra på «Ti i skuddet» (som jeg selvsagt tok opp hver uke…).

 3. Twin Peaks er absolutt en kongeserie. Har aldri vært mer skremt og spent på fortsettelsen. Den går forresten i reprise igjen på TV3 – i tretiden på natta!

  Ellers mener jeg «Kalde føtter» burde ha vært representert på Adresselista. I reprisens åndedrag kan den også nevnes:TV4 på søndager.

 4. Ja det kribler fortsatt i magen når jeg tenker på Twin Peaks. Agent Cooper var den største helten for meg. Maken til trivelig og tenksom type. Og musikken var aldeles glimrende. Så der er jeg fullstendig enig .(Men dette visste du vel godt, Lasse)

 5. De fleste som kjenner meg vet godt at M*A*S*H er favorittserien min over alle andre, men jeg må si meg litt uenig med Lasse når det gjelder kvaliteten på de siste episodene av den serien.

  M*A*S*H hadde sin storhetstid fra sesong 1 til og med sesong 4. Deretter holdt de dampen oppe fram til sesong 8, men etter den gikk det rake veien nedover. Desverre glemte de at det som hadde gjort serien så bra i de tidlige sesongene var at ordet ‘subtle’ hele tiden var basisen for showet. Dette ble erstattet med å slå folk i hodet med hammer om at krig var fælt. For ikke å snakke om det faktum at alle figurene i serien ble venner etterhvert. Spenningsforholdet hvor Hawkeye var antagonisten og Margaret og Frank var hans motstandere var et av showets store bærebjelker, et helt fundament ble revet bort fra serien når det ble fjernet.

  Når det er sagt så var Charles Emerston Winchester III det beste med serien de siste sesongene. David Ogden Stiers gjorde selv den mest pinlige episode av M*A*S*H sebar.

 6. Vel, Elf: Det er spesiellt Alan Aldas soloprestasjon i de to siste episodene jeg tenker på. Sett bortsett fra det, synes jeg ikke siste sesong var noe bedre enn de øvrige, jeg er ganske enig i at de første sesongene var best. Som alltid 😉

  Så, hvis jeg skulle laget noen 5-på-topp-liste, vil nok MASH inneha en trygg plass der – og da uten noen nærmere episode- eller sesongangivelse.

 7. Fineste damene? Ja, absolutt. Men like viktig var storyen. Jeg mener, alle måtte jo skjønne hvem som drepte Laura Palmer, Men ingen turde å tenke det – selv om det ble servert bortimot i klartekst.

  «Are you looking for secrets? Is that what all this is about? Well maybe I can help you. Do you know what the ultimate secret is? Laura did. The secret of knowing who killed you.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.