Hurra for meg!

illustrasjonI dag feirer jeg 1104537600 sekunder! Huff, som tiden flyr. Men, men – jeg føler meg tross alt relativt oppegående. Det kan kanskje en lang påskeferie ta noe av æren for?

Vi tok nemlig fri hele påskeuken i år, og dro på trøndelagsturne. Inderøya, Ytterøya, Lysøysund, Trondheim, Malvik … Litt av en tur. Men hyggelige folk hele veien. Og Lysøysundet var en utrolig vakker plass.

Så kom vi hjem i går, slik at vi får et par dager før det er fullt arbeid igjen, og i dag feirer vi altså bursdag her i huset. Og det var det jeg ville skryte litt av, da – for jeg fikk meg endelig en skikkelig kokkekniv!

Jeg har lenge hatt en Giesser kokkekniv, men med 30 centimeters knivblad er den litt for stor og tung til å være særlig anvendelig på hjemmekjøkkenet. Så da har det gått på Fiskars, som er greie nok i og for seg, men de har ikke helt god egg, og jeg greier å bryte sund én i året – uten at jeg tror det er ekstremt uforsiktig bruk som er årsaken.

Så fra min kjære kone, fikk jeg (det vil si; «kjøpte» for en mynt – man skal jo ikke gi bort kniver) i dag en Victorinox kokkekniv med rosentrehåndtak i akkurat passe størrelse. Med godt utstyr, blir det plutselig mye morsommere å lage mat. Og denne skal jeg nok ikke ødelegge!

Tusen takk!

14 tanker om “Hurra for meg!

 1. Gratulerer med dagen og sekundene, samt kokkekniven!

  BTW: Hva heter modellen du ehh.. kjøpte, og er den bra? Lurer på å kjøpe meg litt Victorinox kjøkkenkniver etterhvert jeg også.

 2. Jarle: Kniven anbefales. Jeg har oppigjennom årene jobbet med masse profesjonellt verktøy, og denne står ikke noe tilbake for det.

  Den ligger godt i hånda, og har fast tyngde uten å virke tung. Når jeg jobber med slike kniver, er det sjelden jeg holder dem «i håndtaket», som regel holder jeg dem i overgangen mellom skaft og knivblad, og da blir noen kniver vonde å holde, men ikke denne.

  Stålet har så vidt jeg kan bedømme Victorinox-kvalitet, og den som noen gang har hatt en «Swiss Army Knife» vet jo hva det vil si. Jeg regner med at det kanskje er begrenset hvor mye maskinoppvask det veldreide og nøyaktig sammensatte rosentreskaftet tåler, da – men den som vasker en kniv som dette i en oppvaskmaskin, vil nok bli like fornøyd med en av de Fiskarsknivene jeg nevner lenger oppe.

  Og modellnummeret er 5.2000.22 – du finner den her:
  http://www.victorinox.com/newsite/en/produkte/produktdetails/kochsets/kochsets.htm

 3. Grattis dobbelt så mye, siden det kommer på etterskudd. Setter spesielt stor pris på deg slik at det i hvert fall er NOEN som er eldre enn meg og blogger. Tør jeg spå at 2 X Dahl kommer til Oslo 18. juni for å leke med Ziggy Stardust?

 4. Gratulerer med dagen som var.

  Tipper Trondheim var trivelig. Det er det jo alltid 😉

  Lysøysundet er et vakkert sted ja. Var der for en del år siden. Vakkert lite sted der ute i havgapet…

 5. Den kniven var helt genial, tror ikke jeg har opplevet så skarp kniv noensinne i mitt liv. Noen tips til hvordan jeg sørger for at den fortsetter å være det?

  BTW: Jeg gikk ikke for treskaftversjonen, men heller for den med «plastskaft» (det er det jo ikke, men jeg husker ikke nå hva stoffet heter).

 6. Fornøyd du også, ja 🙂 da er vi to. Og hvordan du får kniven til å holde seg like skarp? Lar være å bruke den …

  Neida, fullt så ille er det ikke, men den vil nok tape seg litt etter hvert uansett hva vi gjør. Kunsten er selvfølgelig å få den til å tape seg så lite som mulig.

  Det alle (?) vet er vel at kniver aldri skal ligge i skuffen. De skal henge på magnetlist, på krok eller til nød stå i knivblokk. Videre skal slike kniver ikke vaskes i vaskemaskin, men for hånd i lunkent vann. Og så skal de brynes eller skjerpes hyppig.

  Selv bruker jeg et skjerpestål til dette. Jeg har et godt et, og jeg har en kokkevenn som kan slipe opp kniven igjen dersom jeg skjerper meg bort. Men hemmeligheten med skjerpestål er bare å ha samme, spisse vinkel mellom stålet og kniven hver gang du skjerper, slik at kniveggen beholder en v-form, og ikke blir u-formet.

  Hvis man ikke har skjerpestål, eller ikke føler seg stø nok på hånden til å bruke det, finnes det andre hjelpemidler. Nesten nederst på denne siden:

  http://www.victorinox.com/newsite/en/produkte/produktdetails//haushalt/haushalt7.htm

  … ser du produktet «Knife Sharpener «Rubicut»». Jeg har ikke prøvd akkurat denne, men til mine tidligere nevnte Fiskars-kniver har jeg et tilsvarende skjerpeverktøy som gjør underverker, så jeg våger meg på å anbefale Victorinox’ Rubicut. Og husk: Skjerp kniven ofte, så slipper du å slipe den. For *det* er arbeid i alle fall jeg overlater til de profesjonelle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.