Godt lys

Inspirert av Vegard, som her legger ut bilder fra sin «prepåsketur», slenger jeg meg på med bilder fra vår skikkelige påsketur.

Det finnes flere på disk, og det kan hende jeg legger ut flere etter litt mer tenking. Det var et godt lys å ta bilder i. «I slikt et lys, da blir alt mørkt et minne» …

9 tanker om “Godt lys

 1. Canon har fiiine kameraer altså 🙂

  Snikreklame:
  Nytt album på: http://gallery.bergersen.net/gallery/

  De to første innholder stort sett Canon 10D bilder som jeg har tatt (og vil sannsynligvis – forhåpentligvis) innholde flere ettersom jeg tar fler. Har også skumle planer om å legge opp noen eldre bilder som jeg ikke har lagt ut tidligere. (finnes et par av dem som faktisk ikke var så gale). Det blir også helt sikkert mekking av stilsett og maler for Gallery, for jeg er langtifra fornøyd med det som kommer med der. (En av de mange standardtemplatene som brukes der nå).

  Tro det eller ei, men jeg har faktisk lyst til å gjøre Gallery installasjonen min om til noe som ligner på en Blogg. (Ja, jeg veit – MT brukes av mange til fotoblogg, men den manglet masse som er såååå kjekt med Gallery). Hmm, kanskje jeg heller skulle ha skrevet dette i bloggen min? Sorry Lasse 😉

 2. Neida, Jarle – en flott kommentar var det!

  Og når du nevner det, en fin, simpel fotobloggapplikasjon hadde vært kjekt. Ting jeg gjerne ville sett i en slik, inkluderer:

  * EXIF-støtte
  * En applikasjon for å laste opp bilder rett fra disk, slik at konverteringen kan skje lokalt (gjerne i tillegg til på server).
  * 100% CSS-støtte, med _en_ CSS-fil
  * Automagiske thumbnails
  * Barnslig enkel installasjon

  … og selvfølgelig masse mer.

 3. Høres ut som en fin og enkel fotoblogg! Med eller uten produkter fra Idun. Kommer du over en slik fotoblogg Lasse, regner jeg med at linken havner bli publisert under surfetips!

 4. Noen jeg kjenner bruker et galleri som kalles Apache::Gallery: http://apachegallery.dk/. Det er visst en greie som noen de kjenner i Danmark driver og mekker på. Hvordan det fungerer og hva det støtter, sånn «i bakgrunnen», har jeg mindre oversikt over. Men grunnen til at jeg nevner det er at jeg synes selve utseendet på galleriene deres er meget bra, noe jeg også synes brukervennligheten er (selv om det kan være rent subjektivt da).

  Siden det uansett er en lenkesamling til folk som bruker galleriet på sida der, synes jeg ikke det blir for ille å henvise til galleriet til han fyren jeg vet om, siden det er der jeg kjenner galleriet fra, så kan du se hvordan det funker: http://lnx.dk/photos/.

 5. Apache::Gallery ser ut til å være svært brukervennlig, og basert på tanken at man skal vise slikt som foldere etc. Jeg er ikke helt med på det. Særlig synes jeg at førstesidene som presenterer i de Apache::Gallery installasjonenen jeg har sett på er VELDIG kjedelige.

  Noen her som ville vurdert å la førstesiden sin være kun en listing av innhold i katalogen? Ikke jeg iallefall.

  Men for all del, skal man dele noen bilder raskt, er det god mulig det er en løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.