Knus rasismen

Gran skole på Furuset i Oslo har avlyst 17. mai-toget i år, etter at rektor Signe Marie Natvik Andreassen har mottatt trusler over telefonen om at «det vil smelle» hvis barna ved skolen deltar i barnetoget. Bakgrunnen for dette, er «selvfølgelig» at Gran skole har mange elever med en annen hudfarge enn den nordiske vinterbleke, samt at rektor har markert seg mot rasisme.

Å true skolebarn fra å gå i 17. mai-tog fordi de har «feil farge» er så grovt at jeg ikke helt vet hvordan det skal karakteriseres. Den eller de som står bak denne trusselen er så feige at det ikke finnes ord for det. Jeg vil på det sterkeste ta avstand fra dette feige angrepet på vår frihet spesiellt, og rasisme generellt.

Det er mulig at Gran skole likevel stiller opp i 17. mai-toget etter å ha blitt lovt politibeskyttelse (hør Her&Nå-innslaget her), og jeg vil i så fall oppfordre alle som feirer 17. mai i Oslo til å vise sin støtte til Gran skole og deres modige rektor.

Barn skal ikke behøve politibeskyttelse for å gå i 17. mai tog i mitt land. En slik utvikling aksepterer jeg ikke. Kjemp mot all rasisme!

6 tanker om “Knus rasismen

  1. Hørte nå på Nyhetene (21) at de heldigvis hadde bestemt seg for å gå, selv om det var opp til de enkelte foresatte å avgjøre hvem som skulle gå. Det er svært godt de ikke velger å gi etter for slike trusler, for denne type holdninger må aldri vinne fram.

  2. 17. mai feires i største grad for friheten og fellesskapet. Hvordan noen da kan prøve å nekte andre i å delta i denne feiringen, er meg en stor gåte …

  3. Jeg blir så sint og frustrert når jeg hører sånt at jeg får lyst til å skrive noe relativt ille her nå, men jeg lar det være, og skriver heller: Helt enig, Lasse! 17. mai er for alle, uansett hudfarge, høyde, vekt, religion eller musikksmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.