Helt ny sykkel!

Det har jeg jo glemt å fortelle om: Ny sykkel!

Jeg er glad i å sykle, men etter noen hadde kastet min gamle sykkel (husk å spørre om lov før du parkerer sykkelen i kjelleren til folk), har jeg vært tvunget til å bevege meg i gangfart i noen måneder. Men nå som butikkene bugnet over av sykler, var det slutt – ny sykkel måtte til!

Jeg er egentlig ikke noen utstyrsfreak når det gjelder sykler, jeg ville ha en enkel og grei urban sykkel. Dette har åpenbart sykkelindustrien tatt hensyn til, med sykler som Diamant G-Force Firenza. En lett og enkel flerbrukssykkel som triller godt og har mange innstillingsmuligheter. Billig var den også, synes jeg.

Den eneste feilen med sykkelen, var at sykkelpassasjerens sete ikke passet med den medfølgende bagasjebæreren. Det er da det er greit å ha handlet med en spesialforretning med service – de analyserte problemet og bestillte ny bagasjebærer. Klart gutten måtte få være med på tur! Den kommer i denne uka, så til helga blir det sykkeltur, hvis været tillater det!

15 tanker om “Helt ny sykkel!

 1. Hjelm brukes ofte. Ikke helt alltid, men ofte.

  «Sykle til jobben»-aksjonen er nok litt drøy for meg, dessverre – havle uka har jeg tre mil å «sykle», så da blir det skyss eller buss, dessverre. Men det er ikke viljen det står på!

 2. Nå får jeg nesten dårlig samvittighet. Jeg har 3 km til jobb, men sykler ytterst sjelden. Til jobb har jeg nesten bare nedoverbakke, men tanken på oppoverbakken hjemover skremmer meg veldig. Kanskje jeg burde jobbe litt med det mentale? Etter røykslutt følger sykling til jobb?

 3. Altså, ja – nedoverbakke til jobb og oppoverbakke hjem er jo det perfekte. Da slipper du å bli svett og ekkel før du møter kollegaer og kunder, men kan (dersom du ønsker det) tråkke skikkelig til på vei hjem, og hoppe rett i dusjen. Så det er jo perfekt.

  Og røykeslutt hjelper jo på helsen. Sykling hjelper på helsen. Begge deler er praktisk – sykling fordi det er en mer effektiv måte å komme seg frem på hvis du bare skal et par kilometer (ikke noe kø, ikke parkeringsproblemer, ikke slitasje på bil, ikke bekymring om morgenpromille …), og røyking fordi du slipper å røyke, og kan gå ut etter 1. juni.

  Jeg tror at røykeslutt og forsiktig sykling gjør mer for helsa enn flere timer i helsestudio hver uke. Og det er mye billigere, samt ytrolig mye kulere.

  Kanske er det bare meg selv jeg overbeviser – men i alle fall gjør jeg en rimelig grei jobb! 😀

 4. Tror ikke du får vaskebrettmage og stramme muskler på overkroppen av sykling, dog. 🙂

  Og ja, jeg tror du kan sykle utenom alle tunnellene. Er litt usikker på den første, men tror det går en sti rundt den.

 5. Elf: Det har du nok rett i. Jeg snakka om hva som var bra for helsa, jeg – ikke utseendet. Kroppsbygging for utseendets del har vel ofte vist seg å heller være nedbrytende enn oppbyggende, hva helsa angår.

 6. Jeg skulle ønske jeg bare hadde 3km til jobb, jeg! Jeg elsker å sykle, og synes det er veldig dumt at jeg er nødt til å ty til bil eller kollektivt (som oftest kollektivt; t-bane) når jeg skal til eller fra jobb.

  Hadde jeg kunnet sykle hadde jeg utvilsomt gjort dét, og nedoverbakke til jobb og oppoverbakke fra er jo helt perfekt. Da blir man ikke svett til jobb, men får god trening og energi fra jobb (da sovner man lettere og tidligere på kvelden, men er kvikkere den tiden man er våken).

  Å hoppe i dusjen når man kommer hjem fra jobb sparer deg også noen minutter om morgenen, da det strengt tatt ikke er behov for å dusje da (med mindre man må dusje for å våkne).

 7. Det var en helt grei tur, verken mer eller mindre. Jeg får dessverre ikke gjentatt dette før fredag, for jeg skal på kurs andre steder noen av de kommende dagene. Det er likevel noe jeg ser for meg a jeg kommer til å fortsette med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.