Ahh – stillhet …

Min hovedmailadresse er faktisk en Hotmail-adresse. Med Extra Storage. Denne leser jeg i Outlook Express når jeg er på en av mine Windowsmaskiner, og her oppfører den seg som en IMAP-konto. Når jeg er «på veien» bruker jeg Hotmails webmail. Den er ikke ille – spesiellt ikke når man har en nettleser med reklameblokkering innebygget – og den er svært konfigurerbar.

I tillegg har Hotmail et spamfilter. Dette har flere nivåer, og jeg har brukt å ha det på nest høyeste nivå – nivået under «whitelisting». Det har fungert godt. Men i forrige uke begynte noe å gå galt, jeg fikk stadig mer spam, og i helga var spam/mail-ratioen min 90-1 eller noe sånt. Noe var galt med Hotmail, mente jeg!

Jeg hadde begynt å kladde hatbrevet i bakhodet mitt, da jeg bestemte meg for å kontrollere innstillingene mine en siste gang. Jeg har nemlig en skremmende haug mailadresser videresendt til denne Hotmail-kontoen, og dermed også en rekke egendefinerte filtre. Og joda – jeg hadde greid å lage meg et filter som fikk catch-all-mail til to domener til å gå rett i innboksen. Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg greide det, men jeg vet at det ikke er noen andre enn meg som har gjort det …

Flaut – men nå er det altså stille, bare to spam hittil i dag mot et par hundre på samme tid i går. Og det er godt!

11 tanker om “Ahh – stillhet …

 1. Ye! Jeg har spamfilter på klientsiden, jeg. Det har nå en korrekthet på 99,6 %, som jeg er meget fornøyd med. Eneste ulempen med klientsidefilter er jo at mail må lastes ned før den sorteres. Likevel, det er deilig å slippe å få dritten i innboksen.

 2. Jeg kjører ikke et eneste spamfilter, og jeg får omtrent aldri spam. Løsningen for meg har vært å ALDRI oppgi epostadressen min på njus, irc, diskusjonsforum, weblogger som viser den, på sites som krever at du oppgir epostadresse før du får laste ned produktet demses osv. I tillegg er epostadressen min konfigurert som fornavn.mellomnavn.etternavn at mittdomene dot org, og det gjør det vanskeligere å gjette den, tror jeg.

 3. Dette er nok heller ikke aktuell politikk for meg, Elf. Jeg oppgir e-postadressen min på news, web og over alt ellers hvor det faller seg naturlig. Poenget med e-post for meg er nettopp det at jeg skal være lett tilgjengelig.

  Når det gjelder å legge igjen e-postadresser, bruker jeg «disposable» adresser, gjerne med hvert enkelt brukersted identifisert, slik at jeg kan saksøke hvis noen pluselig selger adressen min 😉

 4. Har som regel to maskiner å forholde meg til, hvor jeg poper mail. Den ene er jobbmaskinen, og den andre er laptopen. Har installert samme filter på begge, men det er på laptopen jeg er mest nøye med å holde det oppdatert.

  Enig med du, Lasse, poenget er jo å være tilgjengelig. Jeg har jo selvsagt prøvd å gjøre det litt vanskelig for spammerne å høste adressen(e) min(e), men til syvende og sist er et filter godt å ha.

  Men jeg oppdaget noe rart nylig; helt uten grunn (som jeg kunne finne) var start.no-adressen min nesten spamfri. Jeg hadde latt være å sjekke den på lenge, fordi den var oversvømt av spam, men så helt plutselig har det stoppa. Mulig Start.no har stramma inn filtreringen på servernivå, men kult var det – åkkesom!

 5. Vel, jeg har aldri fått tilbakemelding på at jeg ikke er tilgjengelig, så for meg så funker det helt fint. Dog bruker jeg en egen epost for njus og andre diskusjonsfora slik at spam og eventeuelle henvendelser havner der. Når spam-mengden blir for stor skifter jeg bare den.

 6. Jeg ser ingen motsetninger mellom å være restriktiv og smart i bruken av e-postadresser på web, IRC, njus osv., og det å være godt tilgjengelig. Det finnes mange triks for å unngå å få så alt for mye spam, og jeg prøver å bruke de i så stor utstrekning som mulig. Dessuten har jeg spamfilter på serveren, på den viktigste e-postadressen min, som jeg er mest restriktiv med.

  Men Stian nevnte at de ikke fikk så mye spam på start.no-kontoen sin. Da må du være en heldig utvalgt i tilfelle, for det er ikke noe sted jeg får så mye spam på, som på den stakkars start.no-kontoen min, og jeg har ikke sett noen forbedring de siste dagene. Men jeg kan jo krysse fingrene og håpe det eventuelle filteret deres starter å fungere for meg også, snart 😉

 7. Lasse: Klart, noen får vel kanskje ikke tak i meg, men de som virkelig vil, evt folk jeg er interessert i å ha kontakt med, klarer det. Webadressen min er inkludert i alle signaturene mine og der ligger det full info om hvordan folk får tak i meg.

 8. Joda, jeg skjønner det, Elf – det manglet kanskje en smiley her. Men innlegget ditt fikk meg til å tenke på den web-duh-signeren – jeg tror det var på no.alt.hjemmesider – som insisterte på at Javascript-avhengig navigasjon ikke var noe problem, etter som statistikken hans viste at alle som besøkte websidene hans hadde Javascript aktivert.

  Kanskje unødvendig å nevne, men statistikken hans var naturligvis også avhengig av JavaScript …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.