Gress, jord og snø

Gresset og jordaDen første snøen har lagt seg i Salten. Jeg synes godt det kan være litt snø når det er vinter, det blir så mye lysere av det, men jeg må innrømme at snømåking ikke er min favorittbeskjeftigelse, så jeg er litt ambivalent. Det er imidlertid ikke Anders – han er helt klar for skigåing!

Men det er ikke så lett å gå på ski når gresset fremdeles er høyere enn snølaget, så Anders og mammaen ble enige om at snøen måtte være så høy at gresset ikke vistes før det gikk an å starte skisesongen.

Det ga inspirasjon til kunstverket jeg fikk i farsdagsgave, tegningen til høyre her hvor gress, jord – og muligens noe søppel? – ødelegger det fine, hvite teppet. Men det snør fortsatt, så det er nok ikke lenge til årets første skitur er unnagjort. Og i mellomtiden kan vi beundre kunstverket.

5 tanker om “Gress, jord og snø

 1. Jeg bor i Oslo, så det er lite «skikkelig» vintervær, men da jeg kommer i fra Finnmark så er jeg vant med skikkelige vintere.

  Jeg foretrekker en normal god vinter, med relativt mye snø og godt skiføre til langt ut i April. Ulempene med snømåking, og ned iset bil er noe man frå ta meg godt humør.

  Hvis du har en kupeevarmer med timer og lar den gå et par timer før du skal ut på morgenen, så har du isfrie ruter og bilen er lett og koste. Husk å bruk motorvarmer.
  Snømåking av lange innkjørsler kan man overlate til en nabo med traktor 🙂

 2. Jeg har kommet til det punktet der jeg faktisk savner snøen. De siste dagene har det regnet og blåst; og så regnet litt mer før det startet å … blåse.

  I natt blåste naboens parabol av veggen og lå pent utover plenen. Bortsett fra selve parabol-skålen som var godt plantet ned i gresset på grunn av alt regnet.

  Nei. Nå vil jeg ha snø. Masse snø. Kall, hvit, hardpakket snø er godt når det likevel er vintert. Jeg har plukket frem vintertøyet, pakket inn motorsykkelen, og «skodd» bilen så nå er jeg klar.

 3. Jeg er i alle fall glad for at jeg satte piggdekk på sykkelen i forrige uke. Da jeg syklet på treningssenteret halv syv i morres var alle haggelkornene pakket sammen til et fint islag på veien. Tipper det hadde blitt mye knall og fall med sommerdekk.

  Vintrene her i Molde er ikke mye å skryte av, heller. Faktisk begynte jeg å hate vinteren etter at jeg kom hit. Men det er kanskje også alderen…

 4. Her begynte det å snø først i går. Då sødde det til ein centimeter sør det gjekk over til regn.

  I dag har det snødd til snart tre centimeter, men no ser det snart ut til å gå over til regn.

  Slik er det alltid her på Vestlandet. (Sukk!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.