Problemer ved installasjon av Mozilla Firefox 1.0, norsk versjon

Noen har opplevd problemer ved bare å installere norsk Mozilla Firefox 1.0 over gammel versjon. Det har kommet opp et vindu med teksten «accesskey="&allowPopups.acceskeys;"» eller lignende, og så har alt stoppet opp.Så vidt jeg vet, er dette problemet kun knyttet til norsk versjon, og bare hos folk som har hatt Firefox installert fra før. Løsningen er enkel: Slett profilmappa di!

På en relativt ny Windows, finnes profilmappa under Documents and Settings – (UserName) – Programdata – Mozilla – Firefox på oppstartsdisken (vanligvis C:). Denne mappen kan altså bare slettes, eller aller helst flyttes slik at du kan gjenopprette hvis du gjør en feil. I denne mappen ligger alle dine brukerinnstillinger. Det er ikke så mange av disse som er interessante for gjenomsnittsbrukeren, det som faller meg inn er bokmerkene. Og de finner du i en fil som heter «bookmarks.html» i profilmappa. Den kan kopieres tilbake etter at ny versjon fungerer.

Så, når profilmappa er flytta på, kan du prøve å starte Firefox på nytt, eller installere den igjen hvis du avinstallerte, og alt skal være i orden. Og neste oppgradering går nok glattere.

3 tanker om “Problemer ved installasjon av Mozilla Firefox 1.0, norsk versjon

  1. Tusen takk for tipset, det løste alt hos meg.

    Jeg ble litt irritert for dette var nesten det samme problemet jeg hadde da jeg oppgraderte Firefox forrige gang. Da mistet jeg faktisk alle bokmerkene mine. Heldigvis har jeg dem også online.

  2. Takk for tips, Lasse. Dette er også filer som bare kan kopieres tilbake, regner jeg med. Sertifikater (type nettbank og slikt) kan jo også være interessante å ta vare på, men de regner jeg med du må eksportere fra sertifikatbehandlingen.

    Og: I går oppgraderte jeg Firefox på nok en maskin, men denne gangen valgte jeg den engelske versjonen. Det gikk smertefritt. Så problemet nevnt over, ser ut til å ha et eller annet med den norske versjonen å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.