Windows XP og Wireless

For en tid tilbake blogget jeg om min kjære bærbare. Den hadde vært syk, men kom tilbake til meg igjen, og det skulle surfes fra sofakroken. Det var ikke så enkelt, viste det seg.

Jeg hadde gjort det som jeg trodde var smartest: Gjenopprettet systemet via gjenopprettings-CD, installert alle oppdateringer til og med Windows XP SP2 og etter å ha forsikret meg om at alt virket, installerte jeg mitt nye 3com 54Mbps PCMCIA trådløse nettverkskort. Det fungerte ikke.

Det vil si, jeg fikk kontakt, men det varte i tre minutter eller så, så fikk jeg beskjed om at det var maskinvarefeil og jeg måtte ta ut kortet og sette det inn på nytt før jeg kunne surfe videre. Ikke noen særlig akseptabel situasjon, med andre ord.

Først prøvde jeg selvfølgelig med nye drivere fra 3coms webside. Men ingen endring. Jeg trodde det kunne være WPA-krypteringen som var problemet, etter som det er en relativt ny teknologi. Prøvde med eldre kryptering, men ikke noen forskjell. Så lurte jeg på om det var kortet som ikke ville fungere med min maskin. Kjøpte et Billionton 54Mbps wireless card, men ingen forskjell med det, heller. Så fant jeg et eldre 11Mbps kort jeg brukte før. Det ville heller ikke virke. Nå begynte jeg å mistenke Windows.

Så jeg gjorde kort prosess, og deinstallerte SP2. Da sto jeg der med en helt «nyfødt» Windows XP (jeg har litt beskyttelse mellom den og Internett, da). Satte inn kortet, installerte drivere, og alt gikk som smurt. Så skulle jeg prøve med WPA. Da måtte jeg installere «Windows XP wireless networking upgrade». Den krever ServicePack 1, så jeg la til den først. Det fungerte glimrende, så nå hadde jeg en fungerende XP med WPA og SP1. Jeg installerte også alle sikkerhetsoppdateringer inntil SP2, uten noen problemer.

Så måtte jeg selvfølgelig prøve å installere Service Pack 2 også, da. Krysset fingrene, regnet med at alt gikk galt – og det fungerte! Så nå fungerer alt som det skal.

Moralen? Vel, egentlig burde den vært «styr unna XP», men på billige bærbare som denne, er det ikke alltid så mange alternativer. Så jeg tror moralen må bli noe sånt som museskritt.

2 tanker om “Windows XP og Wireless

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.