Jeg har gjort en del endringer i koden for å gjøre sidene mine lettere å jobbe med, og for å kunne kode riktigere. I den forbindelse har jeg også re-«designet».
Anførselstegnene kommer av at jeg ikke er noen designer, og at det er litt sterkt å kalle dette for et «design» i noen annen betydning enn utseende. Men det var nå ikke all verden før heller, da 🙂
Uansett er det blitt langt enklere å jobbe med nå, noe som ikke umuliggjør at jeg finner på noe morsomt når inspirasjonen kommer over meg. Men inntil da, får dere bare finne dere i å være litt tilbake i forrige århundre sånn rent utseendemessig. Jeg garanterer ikke at det ikke blir verre, en gang …
Jeg synes dette ser riktig så morsomt ut. For mitt vedkommende blir det dog litt «masete» med den bakgrunnen i headeren.
Uansett var det gledelig å (endelig) se ett nytt design på sidene dine. 🙂
Forandring fryder, men jeg fikk nesten vondt i hodet av toppen.
Joda, toppen skal bli en annen. Noen som har et tips som passer med «designet» (fremdeles med anførselstegn 🙂
Etter som jeg flere ganger har hatt «tilsvarende» header så tenker jeg hele tiden tilbake og da på «solide farger».
Graulerer med ny design. 😉
Ny bakgrunn med mindre mas. Fremdeles ikke noe optimalt, men – den er nå der!
🙂
Nei! Der gikk jeg glipp av den fæle toppen! Reprise! Reprise! 🙂
Grattis.
Den fæle topp-grafikken ligger her:
http://www.lassedahl.com/tartan.html
Nå som bakgrunn på hele siden, for sikkert migreneanfall!
Heh, det ser ut som om tartan.html-siden gjør at skjermbildet rister, men det er vel heller øynenen mine som har problemer.
Pent og ryddig det nye utseende uansett!
Jeg skriver denne meldingen i blinde. Takk for titten, Lasse. 🙂
Eg synes at dette designet var ein stor tilbakegang. Ikkje for å klage, men det føles ikkje ferdig ut. Det at lenkane endå har den standard blåfargen med linje under ++ gjer at det heile følast mykje mindre frofessionelt ut.
Eg skal ikkje klage så fælt mykje, men eg synes du bør bli ferdig med designet før du legg det ut…
Dessutan synes eg at det var lite forskjell frå det gamle designet…
Ja, ja. Lykke til vidare innan blogging og webutvikling.
Knut: Jeg skjønner ikke helt at du klager til meg over standardinnstillingene i din browser? Hvis du ikke liker blå, understrekede linker, kan du jo bare endre det?
🙂
Men du skal ikke se bort fra at det blir endret. Likevel er jeg ikke helt enig i at noe må være «ferdig» før det legges ut på web – med mindre vi snakker om fungerende, da – og det tror jeg disse sidene er.
For å kommentere det tekniske vil eg seie at det etter mi meining er stor latskap å bruke enkle fnuttar rundt argument-verdien. Ein ting er HTML’en, men det beviser jo (så og seie) at du brukar doble fnuttar i PHP’en din. Eg er ganske sikker på at du veit at enkle fnuttar gir ei raskare parsing i PHP, ettersom han ikkje treng å ta hensyn til evt. variablar i strengen. Og når det er sagt er det jo ikkje vanskeleg å lære seg å bruke enkle fnuttar. Tving deg til det ei stund, så går det automatisk etter kvart.
Jeg er nok ikke helt enig med deg, Knut. For det første: Hvordan er du så sikker på at jeg ikke ønsker å «ta hensyn til evt. variablar i strengen»? Dernest, har du noen gang målt hastighetsforskjellen mellom de to alternativene i PHP?
Og når fikk du forresten den idéen at det var noe galt med late programmerere? Den vanlige oppfatningen er den stikk motsatte …
Det kan godt vere at du ønskar at PHP skal «ta hensyn til evt. variablar i strengen», men det er nettopp det som er latskap. Ha variablar inne i strengar. Ein tekststreng bør vere ein tekststreng og ikkje noko som skal parsast. Då er det jo så og seie lite vits i fnuttane. Dersom PHP må parse det allikevel.
Eg veit godt at det, på små script, er snakk om ufatteleg liten tidsforskjell, men det er allikevel ein grei ting å gjere. Tenk om du ein dag vil utvikle eit forum på storleik med phpBB?
Dessutan er det òg ein veldig god vane dersom du f.eks. skal prøve deg litt i C++. Då slepp du å venne deg til det då.
Anngåande late programmerarar finnes det mange gode eksemplar på veldig late programmerarar. Serleg når det er SQL-spørringar i biletet. Det er ufatteleg mange sider som har ein elendig sikkerheit. Dette er kanskje oftast på grunn av kunnskapsmangel, men i nokre tilfeller er det fordi programmeraren er så lat at han faktisk heller satser på at ingen gidd å prøve på å hacke.
Og til alle de som ikkje veit kva eg snakkar om når eg seier at mange lager store sikkerheitshol når dei brukar SQL-spørringar, må de absolutt finne stoff om det. Det er vel ein av dei aller viktigaste tinga i SQL, men som allikevel, svært ofte, blir bortgløymde.
Knut: Jeg har inntrykk av at du kanskje undervurderer min kompetanse en smule. Jeg er ikke så fin på det at det plager meg noe, men det gir deler av dialogen et litt absurd preg.
Optimalisering av kode kan være veldig viktig. Det kan også være temmelig unødvendig. Jeg mener jeg har gjort en grei vurdering i dette tilfellet.
Når det gjelder late programmerere, er det programmerere som ikke gjør mer enn de må. Det er lurt, for da slipper oppdragsgiveren å betale for unødig tidsbruk. Programmerere som programmerer vidåpne sikkerhetshull, gjør mindre enn de må – og skaffer seg med det seg som oftest masse ekstraarbeid med feilfiksing senere. Dette er altså ikke latskap, men udugelighet (og før noen angriper meg for å sitte på Høy Hest: Jeg har også laget udugelige løsninger i «min ungdom»).
SQL er et område hvor det ofte skapes sikkerhetshull, men langt fra det eneste. Sverre H. Huseby er en mann som har sagt mye lurt om dette. Han har skrevet boka «Innocent code» som anbefales på det varmeste:
http://innocentcode.thathost.com/
Eg veit veldig godt at du er ein veldig god programmerar. I alle fall god til bare å vere ein hobbyprogrammerer. Faktisk veldig god. Eg har aldri sagt direkte at du er ein elendig programmerar. Eg har bare sagt mi meining om doble og enkle fnuttar. Dette får du tolke slik du vil, men det det begynte med var i alle fall at eg synes at det er mykje «betre» å bruke « enn ‘ i HTML’en. Eller. I alle fall er det dumt (personleg meining) å bruke ‘ og » om ein annan. Det kan jo vere lurt å velge ein av metodane. Det gir ein (personleg meining) meir ryddig kode.