Biffen

I dag var det selvfølgelig grillings, og da har ungene pleid å kreve pølse. Men Magne har avansert. I dag hadde den entydige arbeidsordren én stavelse: Biff!

Vel, det var tilgjengelig, så jeg grillet en 220-grams entrecôte som gutten fikk. Vi syntes han var så søt der han satt med den enorme steika at vi bare måtte forevige ham.

Etterpå, da hele biffen var oppspist av toåringen, åtte-ti scampi hadde fulgt etter og gutten fremdeles ville ha mere biff, da var jeg egentlig mer skremt enn sjarmert …

Men, men – han ble da mett til slutt.

11 tanker om “Biffen

 1. Som alle bekjente sa til meg da jeg beklaget meg over matlysten til alvkommet: «Vær glad du har en unge som spiser, du!» Også kom det en lang regle om hvordan de omtrent måtte tvangsfore ungene.

 2. Tvangsforing har vi heldigvis greid oss uten her i huset, også. Nå er det ikke alltid matlysten er den helt store, men å true i ungene mat, tror vi ikke mye på. Blir det lite middag i perioder, er det bare å øke på med frukt og grønt, og lage et par favoritter, så går det vanligvis av seg selv.

  Skjeen Magne sitter med, er favorittverktøyet. Alt kan spises med den. Og drikkes. Og graves …

 3. Hehehe! Eigentleg er eg ikkje så veldig overraska. Eg kjenner begge foreldra til guten, og har ei formeining om at han nok kan ha arva dobbelt opp med matlyst. 😉

 4. Skje er et greit verktøy det.

  På Filippinene, og sikkert flere andre steder, så er fast utstyr på restauranter skje og gaffel. Helt fint i noen tilfeller, som. f.eks. Blue Marlin eller andre gode fiskeretter. Ikke så greit når du har store, litt seige kjøttstykker som skal deles opp.

 5. Skje og gaffel er jo også ganske vanlig redskap til pastaspising. Men på Italienske restauranter pleier de å være flinke til å la en biffkniv følge med større kjøttstykker, da …

 6. Altså, «Italienske restauranter» finnes jo bare utenfor Italia, da! Tror du kinesiske kinesere som skal på restaurant sier «La oss gå ut å spise kinamat!»? Jeg har aldri gått på Kaffistova og tenkt «nå skal jeg på en Norsk Restaurant» …

  Så, hvis du for eksempel skulle finne på å bo i Italia, er du ikke meningsberettiget når det kommer til Italienske restauranter. De finnes jo bare alle andre steder!

  😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.