Øl like sunt som vin!

Photo by Scootie Etter å ha lest i årevis om hvor sunt det er med et glass vin eller to både i ny og ne, har det vært litt vanskelig å være usunn ølhund. Det vil si, etter noen øl, glemmer man jo hele helseaspektet, da — men under de to-tre første har samvittigheten gnagd en smule. Men nyere forskning kommer til unnsetning nok en gang.

Nettstedet E24.no viser til en undersøkelse som tyder på at myten om ølets manglende sunnhet nå står for fall. En gjennomgang av 3,5 millioner kassalapper viser at de som kjøper vin, kjøper sunnere mat enn de som kjøper øl. (Jeg må for ordens skyld nevne at dette er en dansk undersøkelse. Vinkassalappene her til lands er nok også ganske uten usunn mat, men det har helt andre årsaker). En eventuell helsegevinst kan dermed like gjerne komme av oliven og kalorifattige produkter som av druevinens helsebringende effekt.

E24 konkluderer i den noe defensive overskriften «Vin likevel ikke sunnere en øl», noe som jeg mener er å snu det hele på hodet. Dette er en helt klar mulighet for oss som er glad i en kald pils. Det skal nok noe til før jeg blir full nok til å spise oliven, men jeg har allerede gått over til sunnere margarin på brødskiva. Et par-tre lett-alibier til nå, så er jeg nok like sunn som den gjennomsnittlige vinoman, uten å gi slipp på en eneste bayer.

Hurra for vitenskapen!

5 tanker om “Øl like sunt som vin!

 1. Nå glemte du å ta hensyn til de rapportene som viser at vin i seg selv heller ikke har særlig helseeffekt. Det er laget mange undersøkelser som forteller hvor sunt det er, men mange av dem er snikfinansiert av alkoholindustrien — og med utplukkede forskere, og langt over flertallet gjør en enorm metodisk feil når de plasserer tørrlagte alkoholikere i samme kategori som dem som aldri har drukket.

  Den svenske regjeringa tok tak i dette, og fikk laget en fullstendig uavhengig undersøkelse. Den viser at det som er sunt i vinen er stoffer i skallet på druene — og at alkohol kun kan ha en positiv effekt for menn over 60.

  Hurra for alkoholindustrien og dens markedsføringsbudsjetter!

 2. Martin: At jeg glemte å ta hensyn til de rapportene du nevner, er vel egentlig en fordelaktig omskriving — sannheten er jo at jeg lot være :-).

  Men godt nytt, det med drueskallet. Jeg spiser masse druer. Druer og øl, det må jo bli rene helsekosten, det?

  Hurra for druene!

 3. Hva er som manna i egyptens land?
  (:Hei, tim-timmelim-tim-tim://)
  Hva er som morgendugg på ørkensand?
  (:Hei, tim-timmelim-tim-tim://)
  — Vårt øl, vårt øl, vårt øl!
  Hill deg, dronning av væsker,
  du som svaler og lesker.
  Skjenk oss av din gyldne flom
  for nå er seidelen tom!

  Hurra for øl i alle varianter!

  Og forresten så synes jeg faktisk at en liten ølvom er langt mer sexy enn rødvinstenner og tilhørende «jeg tror jeg er en vinkjenner»-snobberi. Sådetså!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.