Liten by, stor stein

Jeg har tidligere nevnt marmorbautaen i rundkjøringa på Fauske, som altså ikke kom på plass på grunn av dårlige løftestropper. På andre forsøk var imidlertid alt på plass, og nå pryder 80 tonn marmor rundkjøringa som har erstattet lyskrysset mellom Mo i Rana, Narvik og Bodø.

Et staselig monument har det blitt (klikk på bildene for store versjoner):

Ennå er det litt stusselig rundt bautaen, men den skal visst både pyntes og belyses.

I god, gammel småbyånd har det selvfølgelig inntil det siste vært debatt om det er riktig å gjøre noe slikt, om det er riktig ressursbruk, om det er trafikkfarlig og hvorfor vi heller ikke kunne ha hatt en (sett inn klagers favorittpynt her) i stedet. Men nå står den altså der. Et flott symbol for Marmorbyen. Og den veier som nevnt 80 tonn – så jeg tror nok den blir stående.

3 tanker om “Liten by, stor stein

  1. Ja, det er litt av en påla dere har satt opp der.
    Jeg synes den er dekorativ, og representativ både for byen og landsdelen.

  2. Jeg kjørte forbi den forleden dag. Fra Trondheim til Bodø. Jeg syns den ble veldig firkantet. Fikk inntrykk av at det ikke var lagt så mye arbeid i utformingen. Men jeg gleder meg til å se den når alt rundt er på plass. Da kan hele uttrykket ha endret seg.

  3. Mats: Det er helt riktig at det ikke er lagt ned mye arbeid i utformingen. Det er en «rå» stein, akkurat slik den ser ut når den er brutt ut av fjellet. Så formen og utseendet er «by design» …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.