Året 2009 i bloggeform

Det har vært et travelt år rent jobbmessig, og bloggingen har lidd mye under det. I tillegg har mye av «ytringstrangen» fått utløp gjennom Twitter og i Mobilbloggen min. Men jeg tror da likevel jeg har skrevet minst en post hver måned, slik at vi kan ha en årviss kavalkade!

Knøttet begynte med briller i januar 2009. Vi var veldig spente på hvordan det ville gå, men det har gått over all forventning. Kun én erstatning har vært nødvendig! Januar var også en måned med forferdelige krigshandlinger i Gaza, og støttemarkeringer i de fleste norske byer — også på Fauske. Når man ikke får gjort mye annet, er det i alle fall godt å vise solidaritet.

I februar var det mye snakk om The Pirate Bay på nettet og i andre media, og platebransjen argumenterte sterkt for at det var ingen som ville betale for musikk dersom de slapp. Samtidig betalte Nordmenn anslagsvis sju millioner kroner for gratis musikk en fredagskveld. Og så fikk vi en *åtteåring* i huset.

I mars var jeg på SVs landsmøte, og i tillegg til å være en spennende politisk helg, fikk jeg oppleve Bergen for første gang — en fantastisk by. Og jeg møtte Hjorthen i levende live.

Årvisse hendelser er det mange av, og i april var det tid for mitt jubileum: Jeg ble 40 år, og hadde en kjempehyggelig feiring med familie i Trondheim.

I mai var det stor nasjonal feiring med festskrud, høy champagnefaktor og store festarrangement rundt om i landet. Også hos oss. Nei, jeg snakker ikke om nasjonaldagen, men kvelden før — da Norge vant Melodi Grand Prix!

I juni bestemte det borgerlige flertallet i Fauske bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Krf og Senterpartiet sammen med Arbeiderpartiet å legge ned de fleste av skolene i Fauske. SV var naturligvis imot dette, vi trodde verken at det ville gi oss en bedre skole eller at det var noen penger å spare på det. Utpå vinteren kom da også tallene på bordet som viste at vi hadde rett. I årets siste kommunestyremøte, oppfordra jeg derfor det politiske flertallet i kommunen til å endre sin praksis, og i fremtiden ta utredningene før man tar avgjørelsene.

Det ble en ny feiring i juli, da Magnes femårsdag opprant, og den ble feiret under en deilig ferie på Kreta (se også video).

Når det gjelder dingse-investeringene har 2009 vært et relativt rolig år så vidt som jeg kan huske, men i august fikk vi oss en ny skriver på hjemmenettet. Den er fremdeles like anbefalingsverdig, den er helt stille og rolig når den ikke er i bruk, men starter opp på ett par sekunder når den trengs.

September kom med et Stortingsvalg og dermed litt politisk blogging, men også en av 2009s alt for sjeldne nerdebloggingser: Hvordan fikse mobilt Internet i Linpus på Acer Aspire One. Det var gøy!

Mitt favoritt-operativsystem Ubuntu ble fem år i oktober, og det avstedkom selvfølgelig en bloggings. Det var også den måneden Anna Anka greide å snike til seg navns nevnelse også hos meg.

November er foreløpig «all time low» på bloggefronten hos meg, med tre bloggingser. Jeg skal se om jeg ikke greier å skjerpe meg. Men en av de tre var bloggingsen om The BlackSheeps musikkvideo Edwin, og hvis du ikke har fått med deg den, anbefales den på det varmeste.

Så kom endelig desember, med *Lucia, solsnu, jul og Ellens bursdag, og så er vi her, da — på årets siste dag!

For totusenogti håper jeg på litt mer tid til blogging og slikt, litt sikrere arbeidsforhold og litt flere søndagsturer — men egentlig aller mest mye mer av det samme, for 2009 har vært et fint år på de fleste måter. Så håper jeg alle leserne av denne bloggen får et trygt og fredelig år. Jeg tror inntil videre jeg avstår fra de store nyttårsforsettene i år, hvis du har noen saftige du har lyst til å tipse meg om, er kommentarer alltid velkomne.

Godt nytt år, alle sammen!

1 tanke om “Året 2009 i bloggeform

  1. Godt nyttår til deg og dere også. Det var skikkelig hyggelig på bursdagen til Ellen. Synd at først alvkommet og deretter jeg ble sjuk, slik at det bare ble med det ene besøket på tross av et nesten ukeslangt besøk.

    Ha det kos i kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.