Bare bambus

Alle de dingsene vi omgir oss med og som gjør livet lettere og morsommere for de fleste av oss, gir også noen mindre heldige konsekvenser. Den mest nærliggende av disse er muligens miljøbelastningen.

Selv om det tas noen grep for å minske denne belastningen, gjennom mer energieffektive prosessorer, fysisk mindre dingser som krever færre råvarer og mer miljøvennlige produksjonslinjer, er det lenge mellom virkelig innovasjon på dette området. Derfor ønsker jeg ASUS’ nye produktlinje hjertelig velkommen:

Asus Bamboo Concept Series

Asus har laget konseptmodeller hvor en stor del av både plast og metall er byttet ut med bambus. Bambus er et lett og sterkt materiale som det er overskudd av i verden. I tillegg er det et veldig pent materiale som vil gi maskinen et unikt utseende. Maskinen kan også dekoreres på en rekke måter, både med farging og lasergravering.

Kreativ bruk av nye materialer er noe som virkelig kan monne i arbeidet med å gjøre «dingsomanien» vår mindre miljøskadelig. I tillegg har ASUS’ konseptmodell en annen stor fordel: Det er neppe den billigste PC-en på markedet.

Når alle butikkjedene slår hverandre i hodet med nye prisrekorder på bærbare maskiner, kan det selvfølgelig virke litt merkelig at jeg trekker fram dette som en fordel. Men miljømessig er selvfølgelig ikke de lave prisene noen fordel: Folk kjøper mer enn de har bruk for og kaster godt fungerende dingser, de voldsomt pressede prisene hindrer overskudd til innovasjon og nytenkning hos leverandørene og kvaliteten på de kjempebillige maskinene står selvfølgelig i forhold til prisen, slik at de må byttes ut relativt ofte.

Forseggjorte maskiner som dette, dingser som man får et forhold til, får gjerne en levetid litt lenger enn vårmotene. Den store satsingen på åpne standarder, interoperabilitet og tilgjengelighet bidrar også til at stadige utskiftinger blir mindre nødvendig, og nye operativsystem som krever mindre av maskinvaren enn markedslederen tradisjonelt har gjort vil kunne bidra til at vi hver for oss faktisk oppnår mer, mens vi belaster omgivelsene mindre. Høres ikke det ganske smart ut?

Og joda — det kan være solid, lett og anvendelig selv om det ikke er materialer utviklet av NASA som brukes. ASUS EcoBook har for eksempel vært på Mount Everest.

5 tanker om “Bare bambus

  1. Og dermed har vi nok en gang slått fast at ASUS er klodens kuleste og mest innovative maskinvareprodusent for tida. Macbook shmacbook, jeg vil ha en eee, og den skal være i bambusversjon! 😉

  2. Vel, jeg har forstått det slik som at det mest sexy med Macbook Air er at den er så tynn — mens det visstnok ikke skal være størrelsen det kommet an på når man skal dømme sexappeal?

    Jeg synes i alle fall at mer CO2-nøytral og mer biologisk nedbrytbar er mye mer … — spennende?

    Og med en slik ASUS blir det sannsynligvis veldig rett fram å kjøre et fritt, gratis og åpent operativsystem. Det er ikke akkurat usexy det, heller — i min bok 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.