NRK fikk ikke lage reportasje

Fauske har fått nytt styre bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, og med deres budsjett er Fauske blant de 25-30 kommunene i Nordland som kutter på skolebudsjettet. Kommunen ville ikke ha noen reportasje om dette i NRK og nektet dem adgang til Vestmyra skolesenter, skriver Saltenposten

Det er Undervisningsforbundet i Nordland, som gjennom sine lokale tillitsvalgte, har laget en rapport om kuttet i skole og barnehager i fylket. Rapporten viser at 60 prosent av kommunene har gjort kutt på 2008-budsjettet. Det skjer samme år som den rødgrønne regjeringen setter inn 275 millioner kroner til styrking av skolene.

I følge denne rapporten har Fauske kommune kuttet seks millioner kroner på budsjettet og det utgjør 11 lærerstillinger. Fauske kommune har 132 lærerstillinger totalt, dermed vil dette kuttet bli betydelig om det gjennomføres.

Dersom dette gjennomføres er det klart at det blir betydelig lavere lærertetthet og dette er stikk i strid med Soria Moria-erklæringen. Vi vet at Nordland får 14 av det 275 millionene som regjeringen har satt inn. Vi vet også at Fauske får 1,75 stilling mer fra regjeringen. Da vil det være galskap å kutte på de kommunale budsjettene, sier tillitsvalgt i undervisningsforbundet Øystein Gangstøe.

Jeg konstaterer nok en gang forskjellen mellom liv og lære, spesielt i offentlighets- og skolepartiet Venstre. Hvis kommunen ikke tåler medias kritiske spørsmål om valgene man gjør, er det på tide at folket spør seg selv om hvem som egentlig har — og skal ha — makta i kommunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.