Bensinchicken

Jeg hører til blant dem som ikke bekymrer meg så veldig for bensinprisen. Den koster det den koster, og det får man bare forholde seg til — er bensinen ekstra dyr en periode, kan man prøve å kutte ned litt på unødig kjøring eller car-poole, men ellers tenker jeg ikke mye på det. Likevel ble jeg litt overrasket over at bensinen plutselig var ekstra billig.

For nå er det priskrig på Fauske. Og det er klart, hvis man har valget mellom å fylle bensin til 12 kroner en dag eller 10,18 den neste, velger man jo det billigste alternativet. Og her har da prisen krøpet langsomt nedover, først ned mot 11-tallet, og så forbi. Et par dager lå den på ti noen-og-seksti, og i går ramla den altså til 10,18. Og det er slettes ikke hverdagskost her i distriktsnorge.

Spørsmålet for veldig mange er jo hvor lavt prisen vil komme, og ikke minst, hvor lenge den vil ligge der. Og da får vi bensinchicken. Hvem er det som tør å vente lengst med å fylle? Og hvem er det som vil vente litt for lenge, og komme med meget bensintørst doning til en pumpepris på et par kroner per liter mer enn siste gang man sjekka?

Et skummelt spill. Og selv er jeg så dårlig på hasardspill at jeg fyller bensin et par ganger om dagen, jeg …

11 tanker om “Bensinchicken

 1. «Og selv er jeg så dårlig på hasardspill at jeg fyller bensin et par ganger om dagen, jeg»

  Mm. Var det noen som nevnte «car-poole» der oppe? Selv en bensintørst S80 behøver ikke bensin et par ganger om dagen. Uansett daglig kjørelengde 😉

 2. Jeg kjører forbi tre JET-stasjoner til daglig. Dette med drivstoffpriser er som aksjekurser: Det gjelder å kjøpe når det er billigst. Her i distriktet er det definitivt billigst mandag morgen. Da har vi dieselpriser på 8-tallet. Bensinprisene følger jeg ikke så nøye med på, men de følger hverandre ganske jevnt. Imidlertid er diesel til 9,68 kroner for mye til at jeg fyller. Nærmere 9 er grensen, og med et forbruk på drøyt 0,5 liter [1] på mila trenger jeg ikke å fylle spesielt ofte. 🙂

  Jeg har for øvrig kjørt bilen så tom at det stod «8 km til tom tank» på kjørecomputeren. Da var det kun damp igjen, tror jeg.

  [1] http://www.bekkelund.net/blogg/2006/10/02/drivstoffeksperimentet/

 3. Kyrre: Ok, det var kanskje en liten overdrivelse. Men jeg har fylt godt under ti liter, ja … Og Martin: Vi hadde en Lada engang, med 40-liters tank. Vi kjørte hele Østerdalen på reservetanken, det var ikke en åpen stasjon å se noen steder – litt sånn Lynch-aktig. De siste milene turde vi nesten ikke snakke, engang, som om det sparte bensin. Da vi endelig fant en stasjon, tok den 40 liters bensintanken rundt 45 liter.

 4. OK, dieselmåleren var ødelagt, og de kjørte en periode på tripptelleren etter ca passende antall km før fylling. Det gikk selføglelig dårlig og bilen gikk tom. De fikk renset dieselfilteret som man må når en dieselbil går tom og fylte opp tanken igjen. Problemet var bare at det boblet så rart når man fylte. Dessuten gikk det veldig lite på tanken. De fikk det sjekket på et verksted, som konstaterte at tanken hadde klappet sammen på grunn av vakumet som var oppstått. Nå er det vanlig at biler har plasttanker og disse er konstruert slik at de fyller opp alle hulrommene rundt om kring, så det er ikke enkelt å bytte en tank.

 5. 10,08 i dag – og jeg hadde plass til litt over 9 liter. Og kunne gremme meg litt over at prisen i Bodø har krøpet under ti kroner. Får trøste meg med at vi har Esso-avtale som gir 35 øre rabatt på pumpepris, så reell pris har allerede vært under ti kroner en stund.

 6. «Min» og «min», fru Blom … det er en fellesavtale gjennom en fagforent kone. Men i følge Essos websider kan det gis opp til 37 øre – så det er litt forhandlingsmonn for noen og enhver her …

  Nå vet jeg ikke hvor du jobber, men jeg regner med at slike rabatter er rimelig proporsjonal med størrelsen på gruppen av rabatterte 🙂

 7. Min arbeidsgiver, Høgskolen i Gjøvik, har vel ikke så veldig mange ansatte i forhold til antall medlemmer i en fagforening nei! Jeg tror ingen av våre fagforeninger har noen avtale, men jeg får sjekke litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.