Bilder fra Bergen

Siden jeg er etnisk trondhjemmer, er det en by i Norge jeg har et spesielt forhold til. Og det er Bergen.

Bergen er byen vi fra bartebyen skal «hate» – men det er et helt klart kjærlighet-hatsforhold, og jeg tror det er veldig gjensidig. Rosenborg skal og slå Brann, men hvis RBK ikke greier seriegullet, må det gjerne gå til de breikjefta, regnvåte vestlendingene, liksom.

© FreeFoto.com

Noe annet som Bergen og Trondheim knives om, er å være norges vakreste by. Jeg synes jo Trondheim er fin, men med skam å melde må jeg tilstå at jeg ennå ikke har vært i Bergen, så jeg kan ikke sammenligne. Men at den er berømt som en av Norges, kanskje til og med verdens, vakreste byer, det har jeg fått med meg. Og jeg er ikke den eneste, byen har i disse dager besøk av en fotograf jeg synes er veldig dyktig.

Fotografen er Ian Britton, sjefsfotograf i Freefoto.com, en glitrende tjeneste for å finne gratis bilder til blogger – og kjøpebilder til andre formål. Freefoto har en rekke bilder i mange kategorier, men de jeg koser meg mest med er Ian Brittons landskapsbilder. Han har hovedfokus på de Britiske øyer, men har hatt en rekke turnéer runt om i verden.

Frem til fredag er han altså i Bergen, og han har lovt daglige bildeoppdateringer i bloggen sin.

3 tanker om “Bilder fra Bergen

  1. Eg har vore i Bergen, og ja, det er ein fin by. Eg rakk diverre ikkje sjå så mykje av han før eg vart matforgifta og innlagt på Haukeland sjukehus (og der var det ikkje spesielt vakkert, iallfall ikkje i og med at eg låg på isolat avdi dei ikkje visste kva som feilte meg), men det eg såg, var definitivt verdt å reise attende for. Om naudsynt tek eg med matpakke.

  2. Jeg tror jeg vil si at både Bergen og Trondheim er blant Norges beste byer. Koselig atmosfære og trivelige innbyggere er fellesnevnere. Byer jeg har besøkt flere ganger, og gjerne besøker igjen.

    Hvor bakvendt det enn høres ut setter jeg en knapp på at Drammen blir en pen by i løpet av kort tid. De jobber ekstremt hardt for å bli kvitt både harrystempel og uttrykkene «høl i E18» og «Norges største veikryss».

  3. Sitter i Bergen akkurat nå og er her minst en gang i mndn. Og det ER en fin by. Og Ålesund er et slags mini-Bergen. Burde kanskje laste opp bildene jeg har tatt der til flickr-kontoen min.

    Utrolig flotte bergensbilder på den linken, jaffal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.