Bloggarkivet leve!

Samlingen av norske blogger som selv mener de er verdt å lese, Bloggarkivet, har fått en utsettelse på sin dødsdom. Det er noe alle vi i Bloggarkivets venner selvfølgelig setter stor pris på.

Mange har visst meldt sin interesse for å hjelpe til, og det er jo flott. Men det er selvfølgelig begrenset hvor mange som kan bidra med det praktiske arbeidet, særlig når dette foregår på dugnadsbasis. Men i tillegg til arbeid, kreves det en lite slump med penger for å holde en slik tjeneste i gang.

Man kan selvfølgelig donere noen penger til dette. Men hvis man synes det er litt voldsomt — eller slettes ikke har noen penger til overs — kan man gjøre det enda enklere: Klikk på noen linker!

Bloggarkivet viser noen Google-annonser. Dersom folk klikker på dem, får Bloggarkivet penger til driften. Så, hvis du er innom og tenker noe slikt som «dæven døtte – dette var en litt grei ting på web, da!» — så klikk gjerne på noen annonser. Og hvis du adblocker Google-annonser, går det an å «hviteliste» hele Bloggarkivet slik som jeg viser i illustrasjonen øverst til venstre i denne posten.

Ikke prøv med noe automatikk eller lure greier, det fører bare til utelukkelse for Bloggarkivet. Men dersom alle vi som bruker det, klikker på et par annonser et par ganger i uka, er jeg sikker på at vi berger drifta med god margin.

2 tanker om “Bloggarkivet leve!

  1. Hvis alle donerer 5 EURO (41 kroner) så vil det dekke de rene driftsutgiftene i overskuelig fremtid, men en hver oppfordring om å klikke på Adsense annonser, uansett hvor indirekte, er ikke bra. Google er kjent for å slå hardt ned på klikksvindel. Hadde jeg vært ansvarlig for bloggarkivet ville jeg fjernet anonsene straks det begynte å komme unormalt mange klikk. Nå er det ikke økonomien som er det viktige, men at Kyrre får hjelp til utvikling og drift.

  2. Vel, jeg oppfordrer ikke til noen klikksvindel. Tvert i mot så advarer jeg mot det. Oppfordringen til å ikke blokkere annonser på en side med Googleannonser, kan jeg ikke se at noen skulle ha noe i mot, aller minst Google.

    Når du sier at det ikke er økonomien som er det viktige, tror jeg ikke du har fulgt debatten og Kyrres skriverier helt. Økonomien er viktig. Ikke fordi mannen er blakk, men på grunn av prinsippet. Det er et standpunkt jeg forstår og respekterer fullt ut.

    Det er riktig som du sier, at dersom vi hadde donert penger, ville det ikke vært behov for verken Googleannonser eller annet. Men det gjør vi ikke. Da Bloggarkivet ba om donasjoner forrige gang, kom det inn 200 kroner. Hvis de kom fra deg, så ære være, hvis ikke er du – akkurat som meg – et bevis på at donasjoner ikke er noen farbar vei.

    Jeg har hvitelista bloggarkivet, og jeg klikker på en annonse nå og da, spesielt dersom det er noe spennende. Det håper jeg du også gjør. Men selvfølgelig har du rett i at det også trengs hjelp til praktisk arbeid, og jeg regner med at du også har meldt deg til tjeneste der? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.