Mer bambus

De store PC-produsentene har funnet ut at det er «in» å tenke miljø, og de har fremdeles mange kreative folk ansatt hos seg, noe som gir spennende resultater. Dell presenterte sin nyeste modell på Fortune Green konferansen i går.

Dell sin Eco Bamboo-computer er, som man kan se, laget av bambus, den bruker 70% mindre strøm enn «vanlige» maskiner, den er produsert av mye gjenvunnet materiale og er meget gjennvinnbar selv, også.

I følge VG var Dell-sjef Michael Dell temmelig offensiv etter å ha presentert nyheten sin:

Jeg utfordrer alle teknologiselskaper til å la miljøet bli en prioritert oppgave både i den daglige virksomheten og i praten på kontorene.

Jeg lurer på om han har hørt om den snart et år gamle ASUS EcoBook, jeg … Men, det er likevel alltid like hyggelig å se nye, mindre miljøbelastende dingser.

2 tanker om “Mer bambus

  1. Ola: Jeg møtte nettopp Dell Norge sine representanter, og de sier at den skal masseproduseres. Denne er en nær «slektning» av en annen øko-PC uten bambus (som var den som egentlig skulle presenteres i går — det var visst en liten markedsavdelingsblunder der), men begge vil komme i masseproduksjon.

    Bambus er visst faktisk et egnet, billig og holdbart materiale til slikt bruk. Og så blir det jo så pent, da …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.