Den norske vinneren i MGP 2007

Melodi Grand Prix er igang igjen, og det skulle ikke forundre meg om vi etter første semifinale allerede har sett vinneren.

Og hva er det som gjør Torhild Sivertsen & Funky Family til årets favoritter? Jo, SMSavstemningstradisjoner.

Taiwo og Kehinde i Funky Family er fra Helgeland i Nordland. Nordlendinger er noen ev de mest hemningsløse SMS-stemmegivere i landet, spesielt når det gjelder programmer på NRK1 og P1. Bare se på alle avstemningene NRK har hatt om nasjonalkake, fjell, sommerby, vise eller hva det skal være — om ikke nordlandskandidaten vinner er den i alle fall langt bedre representert enn hva folketallet skulle tyde på.

Men i fjorårets avstemning så vi noe nytt, nemlig at det er flere som er dyktige på å stemme. Når innsatsen er høy nok, går også vestlendingene — og etter stemmetallene å dømme i særdeleshet bergenserne — til telefonene i hopetall. Christine Gulbrandsen og Alvedansens suverene seier i fjor skulle tyde på det.

Så i år kloner man altså nordlandsk patriotisme med bergensk glam- og MGP-tradisjon. Det bli en stemmesanker av de helt store. Det eneste som kan true denne sangen, er hvis Hele Norges Sissel får med seg Hele Nord-Norges Halvdan Sivertsen, men et raskt blikk på deltagerlisten tyder verken på at det skjer, eller at det er noen andre som har samme stemmesankingspotensialet når alvoret begynner i Spektrum.

Husk: Dere leste det her først!

12 tanker om “Den norske vinneren i MGP 2007

 1. Vel – jeg koser meg med Melodi Grand Prix. Og observerer forøvrig at MGP har dét til felles med for eksempel fotball-VM og OL at alle disse arrangementene virker som magneter på mennesker som skal forkynne for all verden at de overhodet ikke er interessert i dem … 😀

 2. Og observerer forøvrig at MGP har dét til felles med for eksempel fotball-VM og OL at alle disse arrangementene virker som magneter på mennesker som skal forkynne for all verden at de overhodet ikke er interessert i dem … 😀

  Jeg har et nøytralt forhold til MGP, men akkurat det du skisserer her har jeg også lagt merke til 😀 Fotball-VM og OL, der er jeg derimot stort sett veldig interessert. Og gleder meg over at Ski-VM er i vinterferien i år 😀

  Ellers tror jeg teorien din er ganske god også med tanke på utfall, ja.

 3. Det er mange som ikke ser mye på TV, radiohode – men kommenterer du en hver bloggings om et TV-program du ikke ser for å fortelle at du ikke bryr deg noe om det?

  Jeg tipper neppe. Og heri ligger noe av magien med MGP 😀

 4. Jeg har mistet interessen, men er ikke fanatisk motstander. Så er jeg våken og har på riktig kanal når MGP sendes, så kikker jeg. Men jeg lader ikke opp og planlegger lenge i forveien. Jeg tar det som det kommer og hygger meg alltid hvis jeg får det med meg når det går.

 5. Det er bare det at når det er fotball-vm, så handler det ikke om noe annet enn det på tv, radio og aviser. Det er derfor vi som ikke vil ha noe med det å gjøre blir sure og irriterte.

  GP er det jo lett å unngå og ikke bry seg om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.