Om «familiewiener» og gode pølser

Jeg er skrekkelig glad i pølse. Spesielt gode pølser. Gilde produserer noen slike — men også noen helt andre.

Jeg var på Rema 1000 og handlet. Der hadde de Wienerpølser i små pakker, men de hadde også noen familiepakker. Jeg leste det som familiepakker med Wienerpølser, men i ettertid så jeg jo at det var pakker med familiewiener. Og hva er den store forskjellen?

Jo; Wienerpølser er et produkt som skal oppfylle visse krav. Familiewiener er ikke det. Den første er en av mine favorittspiser, mens den andre smakte soya og mel. I dag fant jeg en ekstremt stor pakke med ekte Wienerpølser fra Gilde på Rimi – og det smakte som det skulle.

Styr unna «Familiewiener» – til og med påskegrill smaker bedre …

11 tanker om “Om «familiewiener» og gode pølser

 1. Pølsene er viktig, men det du putter rundt er like viktig. Det finnes ikke noe alternativ til Gjøvik-lompe fra Engers hjemmebakeri! De får du kanskje ikke så langt nord? Det var iallefall et problem da vi bodde på 70,5 grader nord.

 2. Jeg får prøve Mydland-pølser når jeg skal til Tromsø! 🙂 Gjøvik-lompe har jeg også måtte greid meg uten, men jeg må tilstå at jeg synes Berthas lomper er helt kurante til wienerpølser. Men om jeg kommer over en Gjøvik-lompe, lover jeg å prøve med åpent sinn.

 3. Selv sverger jeg til Finsbråten. Etter flere skikkelige kjipe opplevelser med Gilde-pølser som har hatt så tykt skinn at man må bruke bestikk for å komme gjennom har jeg droppet det til fordel for Finsbråten, som aldri har sviktet og som i tillegg (etter min mening) smaker bedre.

 4. Finsbråten er så til og fra i butikkene her oppe, at jeg nesten har gitt dem opp, men jeg er enig i at de holder en stabil og høy kvalitet, ja. Ellers er jeg glad i litt kraftig skinn på wienerpølsene, jeg. Kanskje jeg er litt barbarisk 🙂

 5. Hva synes dere om tyske pølser? Jeg mener at det er vanskelig å finne gode pølser i Norge. Ingen krydder alt smaker som sagflis.

 6. Jeg har dessverre ingen erfaring med tyske pølser, Michael — men de er jo et land som er veldig glad i pølser, så jeg håper de er gode.

  Men i ferien spiste jeg en del Greske pølser på Kreta. Og det var godt, det! Smakfulle, grove pølser med masse godt kjøtt!

 7. Hvorfor må man egentlig bruke så mye potetmel, stivelse, soya, tapioka, skummet melk i pølsa? Strøm-Larsen sier de trenger det for å binde pølsene. Kan ikke huske å ha sett det i Tyskland. Kjøtt er dyrt og potetmel er billig. Strekker det norske kjøttmonopolet alt så langt som mulig for å suge ut mest mulig profit?

  Kan dere tenke dere å spise rene pølser som består kun av kjøtt, vann, salt og krydder? Selvsagt med litt kraftigere smak som er typisk for landet? Eller vil nordmenn bare spise trøtte gildepølser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.