Død piksel på Nintendo DS

Knottens fineste julegave i år, var en Nintendo DS og «Mario Cart». Pappaen synes også det er en flott maskin, og er takknemlig for å få lov til å spille på den — noe den generøse Knotten lar meg få lov til både titt og ofte. Og i den forbindelse merket jeg noe i går kveld:

Ca. midt på den nederste skjermen var det en liten, blå prikk! Den vistes kun når skjermen var mørk, jeg er ikke sikker på om den virket som den skulle ellers.

Dette er da en såkalt «død piksel». Jeg har sett dem på en del billige skjermer tidligere. Men dette er ikke noen billig skjerm, dette er en Nintendo DS! Det sjkal da ikke være slikt på dem? Jeg har også kunne fjernet døde piksler på de billige skjermene ved å trykke lett på dem, det som kalles for å massere dem bort, men dette går jo ikke på en DS, hvor denne skjermen er en berøringsskjerm, og nettopp derfor laget for å stå i mot slik behandling.

På vanlige skjermer er ikke en død piksel reklamasjonsgrunn. I følge leverandørene, tillater standarden slike avvik. Men jeg lurer på om det er — eller burde være — det på en Nintendo DS? For det første, er det en annen type produkt. For det andre, utgjør en pikselfeil på en så liten skjerm en langt større brøkdel av det totale antall piksler enn på en gjennomsnittlig skrivebordsskjerm.

Maskinen er kjøpt på Elkjøp. Jeg kan jo høre med dem, men tviler egentlig på at de er kompetente til å gi noen inngående analyse av problemstillingen. Er det noen som har erfaring med det samme problemet? Er døde piksler på Nintendo DS et utstrakt problem (et Google-søk avslører ikke noen slik sammenheng).

Hmm … — maskinen er jo ellers ganske fantastisk, så dette var irriterende!

6 tanker om “Død piksel på Nintendo DS

 1. Døde pixler på den første DS-en var et ganske utbredt problem da den kom ut, og mange jeg kjenner byttet sin i en ny. Burde ikke være et problem å få byttet Knotten sin på Elkjøp, spesielt hvis den døde pixelen er midt på skjermen som du sier.

 2. At pikselfeil nok kan eksistere på disse maskinene innimellom, må man regne med, men at det er et vanlig problem, tror jeg ikke (Jeg har sett minst et par dusin av disse maskinene, og bortsett en av husets, og nå «din» DS, så har jeg aldri vært borte i dette.

  Min pikselfeil er på et så lite sjenerende sted at jeg aldri gadd å gå tilbake og bytte den — man ser den i praksis ikke under spilling. Men, som Rocky foreslår: Gå tilbake til Elkjøp, vis frem feilen, og foreslå at de gir deg en ny.

 3. Mariokart er morsomt, men da fortrinnsvis som 2 player over WiFi 😉
  Elkjøp har vel 30 dager pengenetilbake(?) — så hvis du ikke får en ny, er det vel bare å få pengene tilbake og kjøpe en ny?
  (Det er neppe noe problem å bytte DS’n hos ElKjøp (i den grad det ikke er noe problem å få kontakt med en kundebehandler på nevnte butikk) — Dette burde være en soleklar DOA — Pakk konsollen inn i original emballasje, med alt medfølgende stasj. (dette er en utfordring — å få plass til alt i esken) og gå til Elkjøp og be om å få byttet deffekt/DOA konsoll. — Ta med kvitering 😉

  Husets 2 DSlite’er nok oppimot husets mest brukte elektronikk — guttungen (7år) bruker den til å høre på lydbøker og til å se tegnefilm (Clone Wars) på (i tillegg til spilling, med og mot storesøster)
  Genial boks 😉

 4. Takk for kommentarer!

  Vi pakket mormor&unger&spill i bilen i dag for å dra tilbake til Elkjøp. Thomas’ påminnelse om Elkjøps 30 dagers returrett var god å ha med seg, «klart at vi kan bruke den hvis de er vanskelige», tenkte vi. Og så snakket vi litt om dette på veien inn mot byen.

  «Men den er i orden i dag, altså», hører jeg etter hvert fra baksetet. Pikselfeilen hadde forsvunnet av seg selv! Da regner jeg med at Elkjøp ikke er noe videre interessert i å diskutere om det er reklamasjonsrett eller ikke — og jeg har heller ikke så stort behov for å bytte den ut så lenge den virker.

  Så … vi har en drøy uke til før 30-dagersfristen går ut, så vi skal følge ekstra godt med. Ser vi ikke noe mer til pikselfeilen, tror jeg vi satser på at det var nok å skrive om den … 🙂

 5. Nye skjermer, chassie etc. får du billig på: dealextreme.com
  Jeg skifter chassies, hinges og skjermer på ødelagte DS’r for ungene i gata her nede hele tiden. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.