Drømmen om Vampus

Jeg drømte faktisk om Vampus i natt. Og nei, det var faktisk ikke noe mareritt. Eller, det kommer kanskje litt an på øynene som ser.

Vampus hadde nemlig blitt opphøyet til samfunnskommentator nummer en her til lands, og var på forsiden av alle norske aviser. Men ikke som «Vampus» eller «Heidi Norby Lunde», men under det velklingende navnet «Pusvam». Selvfølgelig skjønte jeg ingen ting av drømmen da jeg våkna. Men etter å ha skumma gjennom bloggeleselista mi i dag, og gjennom Mihoe lært at Vampus fortsetter tradisjonen med å vise provoserende bilder av helligdommer, denne gang representert ved en lett blottende Kåre Conradi, begynner jeg å lure på om jeg er sanndrømt. Og j**lig dårlig til å tolke drømmer.

Uansett, litt mer eller mindre flaue mobilbilder synes ikke jeg det er noe poeng å lage noen sak av. Sladder er litt gøy, men glemmes fort, og dette blåser nok snart over. Men det virkelig «lesverdige» i Vampus’ bloggposting, er jo reaksjonene det avstedkommer. Sintere kommentarer skal man lete lenge etter. Godt gjort å greie og vekke et slikt engasjement i denne saken, synes jeg.

Jeg vil heller bruke denne saken til å nok en gang minne om at «datasikkerhet» har forsvinnende lite med «antivirusprogram» og «personlige brannmurer» å gjøre. Datasikkerhet handler om å sikre data. Mot tap og mot at de havner i feil hender. For eksempel Vampus’ 🙂, som i dette tilfellet.

Senere drømte jeg at Ellen kastet alle favorittbamsene i huset. Jeg reddet dem opp fra søpla, men hun kastet dem forsynemeg en gang til. Hva det kan bety, tør jeg ikke gå inn på, en gang.

1 tanke om “Drømmen om Vampus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.