Himmelfall

Natt til i dag var himmelen herjet av det mest fantastiske nordlyset jeg noen sinne har sett, og da vi våknet i dag, så det ut som om det hadde falt ned i løpet av natten. Vi fikk nemlig vår første, skikkelige vinterdag!

Jeg liker snø. Ikke sludd, is, snømåking og glatte veier, men ren, hvit snø som lyser opp i vintermørket og som vi kan bygge snølykter av, ake på og kaste snøballer med. Og det er slik snø vi fikk i natt. Så i dag har jeg gode vintertanker, og jeg gleder meg til vinteren. Til slike ting som:

  • Å prøve nyskiene mine andre steder enn på plena rundt huset
  • Kalkunmiddag med Waldorfsalat sammen med gode venner
  • Julefeiring – årets absolutte høydepunkt
  • Julefilmer på TV
  • Pinnekjøtt fra Aronmat
  • Akebakketurer
  • Mer nordlys

Så her er det mye å se fram til. Dagen i dag fikk vi også gjort mye fint ut av – vinterutstyret ble funnet frem, og Magne hadde sin aller første skitur!

I dag inntas jorden fra en himmelsk hær, og uten våpen tvinges hele byen i kne. Alt går litt langsommere her på jorden når hele him´len faller ned. Når hele him´len faller ned.

5 tanker om “Himmelfall

  1. Ser ut som guttene likte dette, ja! Omtrent like mye snø som her på Kolstad, ser jeg. Men vi har ikke funnet fram skiene enda..

  2. Okei, her må jeg bare innrømme total misunnelse. Nordlyset dere har er nordlys, rett og slett. Det vi ser her sørpå er bare for blek glød i oksygen- og nitrogenatomer å regne. Dere kan forresten se fram til mer av det framover, ifølge solfysikervenner. 🙂

  3. Overskriften er slående vakker, men jeg kan nok ikke ta æren for den. «Himmelsk korrekturlakk over feilstavet sommer» er en linje fra Anne Grethe Preus’ glitrende låt «Det snør». Tekstlinjene i kursiv mot slutten er fra samme sang. Tittelen på denne posten er også et stjålet begrep jeg er veldig glad i: «Himmelfall» er tatt fra filmen med samme navn: http://www.imdb.com/title/tt0339149/combined

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.