Endre standard skrifttype i OpenOffice.org

I posten Fem ting du ikke visste om meg nevner en kommentar fra «Mia» at man ikke kan skifte standard skrifttype eller -farge OpenOffice.org. Dette stemmer heldigvis ikke helt. Det å skifte farge har jeg ikke sett at man kan gjøre, men det er jo mulig å løse med en mal. Men skrifttype og -størrelse går greit:

 1. Velg menyvalg «Innstillinger» i menyen «Verktøy».
 2. Klikk på plusstegnet ved kategorien «OpenOffice.org Writer» i vinduet til venstre
 3. Velg underkategorien «Vanlige skrifter»

Her kan du velge blant alle skriftene du har installert på maskinen din, og hvis du ikke krysser av i boksen «Bare for dette dokumentet», vil innstillingene huskes og den valgte skriften alltid dukke opp som standardskrift.

8 tanker om “Endre standard skrifttype i OpenOffice.org

 1. Hei Lasse 🙂

  NÅ ble jeg glad:))))

  Tusen takk for hjelpen!!! Håper det går an å endre på fargen også etterhvert. Ønsker deg en fin kveld, og ser frem til flere bloggeartikler fra deg.

  Kos og klem, Mia 🙂

 2. Er det bare jeg som synes innstillingene i OpenOffice er nesten like rotete og kompliserte å finne frem i som Microsoft Office? Er det noen som vet om det finnes umiddelbare planer om å rydde opp i dette, eller er utviklerne (og de fleste brukerne) fornøyd med slik det er nå?

 3. Det er sikkert ikke bare deg, og jeg mener også at det er et forbedringspotensiale her, men jeg vil likevel våge påstanden at de er langt enklere og mindre kompliserte å finne fram i enn i den noe mer kostnadskrevende storebroren.

  Jeg mener, jeg har drevet ganske mye nybegynneropplæring i Word, fra versjon 2 og oppover. Hvem husker ikke det intuitive og greie spørsmålet «Du har gjort endringer som påvirker den globale malen «Normal.dot». Vil du lagre disse endringene?» – et spørsmål som stort sett ble besvart med «Hæ?».

  Videre har man «Format»-menyen i Word, hvor man formaterer tegn, avsnitt, stiler og alt mulig annet – bortsett fra side. For sideformateringen finner mas «selvfølgelig» under «Fil – Utskriftsformat».

  Jeg synes hittil OpenOffice.Org har vært langt flinkere enn folkene i Redmond til dette. Nesten så man begynner å lure på om de sistnevnte selv har skjønt det, også – etter som man har skrotet det meste, og heller prøver seg med «Ribbon».

  Men jeg håper også at OpenOffice.org blir bedre. I mellomtiden går det jo an å spørre her … 🙂

 4. Jeg snakker ikke her om organiseringen av selve menyene i programmet, men innstillingene. Altså de man kommer til om man velger Tools – Options eller tilsvarende. Jeg sier på ingen måte at Microsoft Office er bedre enn OpenOffice på noe som helst område, jeg sier bare at OpenOffice sine innstillingsdialoger langt fra er optimale.

  At Microsoft Office på noen områder er verre enn OpenOffice er ikke ensbetydende med at OpenOffice ikke kan gjøre det enda bedre enn de allerede gjør. 🙂

 5. Heisann du som kanskje har litt greie på dette her..

  Hvordan endrer man standard tegnet « med det klassiske » ??
  Dette er et slags standard tegn i Open Office, men det er feil tegn for meg.

 6. hei,
  takk for alle gode tips om acer one og linux… men på grunn av at jeg var uforsyktig gjorte jeg følgende: jeg følgte opp din oppskrift for å slette den openoffice som var på nynorsk (2.1), med tanke å legge på maskin en openoffice på bokmål… men den 3.1.1 klarte jeg ikke å få til å fungere… og jeg finner ikke hvor kan jeg laste ned en openoffice 2.3
  hjelp 🙂
  hilsen
  tomas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.