Er fasten i gang nå da?

I går var den første dagen av den tradisjonelle fasten. Spiser man noe da, så skal det visst være vassgraut. Jeg styrer gladelig unna den, da. Men egentlig fastet jeg vel egentlig litt.

Jeg vet ikke helt hvordan man definerer fasten i vår kultur, men jeg spiste i alle fall ikke noe mellom soloppgang og solnedgang. Det var ei brødskive til frokost, og noen brødskiver med fiskepudding til kveldsmat. Ikke egentlig for å faste, mer fordi jeg ikke hadde tid til annet, samt at feit-tirsdagen sikkert gjorde sitt til at jeg hadde nok reserveenergi,

For fasting driver vi jo ikke så mye med. Men jeg merker at mange av mine litt eldre kolleger er litt forsiktig med kjøtt i disse dagene likevel. For det er visst skikkelig ille. Det finnes jo mange gode vegetariske alternativer til det aller meste, og hvis man spiser fisk, kan man jo virkelig skeie ut i fasten når den kommer så tidlig som i år: Det er jo en perfekt anledning til å servere skrei, lever og rogn!

Forøvrig fant jeg ut noe lurt siste gang jeg lagde dette: Rogna er vanskelig å få pakket inn i matpapir, det er litt av en kunst å få det pent formet, men med aluminiumfolie ble det mye enklere — pakk den godt og tett inn, og slå en hyssing rundt for sikkerhets skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.