Lystgass

Her er låta som åpenbart var for dårlig til å være med i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Den var visst til og med for dårlig til å være med i den norske finalen. Mens Ole-Ivars gikk videre.

Jeg er ikke helt sikker på om jeg gleder meg til den norske finalen i morgen …

4 tanker om “Lystgass

 1. Konkurransen tatt i betraktning burde Lystgass gått videre fra den lokale finalen, men Podium/Lystgass er ikke vinnermateriale slik de framstår nå.

  Det negative (høyst subjektivt)
  – Intro, vers, overgang og refreng er for likt. Det som skiller seg mest ut er overgangen, og så er refrenget nesten «tilbake til start» rent melodisk.
  – Vokalist med intense øyne og bar skalle er tøft det, men hva med å prøve seg med et litt kulere sceneshow? MGP har tross alt blitt mer og mer image — bare se på årets troll.
  – De høres ut som en fattigmannsutgave av «Det norske Hus»-skiva til Marius Müller, hvor det de mangler i trøkk og autoritet tas igjen i litt raskere takt.

  Men det er positive ting også (minst like subjektivt):
  – Sangen slik den fremstår nå burde kunne bearbeides videre og bli veldig bra. Litt mer variasjon og litt mer trøkk så …
  – De har potensiale og jeg kunne godt tenke meg å høre en hel skive for å sjekke om denne sangen er representativ for bandet.
  – Refrenget fenger, selv om teksten kanskje er litt …eh… harry?

  Mine 50 øre…

 2. Jeg er ikke helt enig i dine negative bemerkninger, men det er også like subjektivt. Jeg får ikke store Marius Müller-assosiasjoner, men hører helt klart Dum Dum Boys — spesielt dersom DDB hadde fått låne en gitarist eller to fra ZZ-top.

  Og joda, det går sikkert an å gjøre mye mer ut av produksjonen. Jeg synes generelt at det meste i norsk grand prix de siste årene har vært tragisk produsert. Det ødela blant annet veldig mye for «Ándagassii» i går kveld.

  Om teksten er harry eller ikke spiller vel ikke så stor rolle når man synger på norsk i en internasjonal konkurranse? 🙂

 3. Jeg tenker «Fru Fortuna» (M. Müller) når jeg hører «Lystgass», men jeg vet ikke hvorfor.

  ZZ Top har vel strengt tatt bare én gitarist, men de bruker til tider ganske mye fuzz på bassen så den kan høres ut som en litt dyp gitar. Og når vi er inne på ZZT, så var de betraktelig bedre i sine bluesdager (Rio Grande Mud, Tres Hombres, Fandango). Men nok om det… 🙂

  «Ándagassii» var kanskje det beste bidraget, om enn feilprodusert. Dessverre tror jeg ikke at «Ándagassii» hadde gjort det veldig godt i den internasjonale finalen. Det er litt spesielt, men ikke spesielt nok til å vinna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.