Fornøyd med Dreamhost

Da jeg for et års tid siden fant ut at jeg ville betale for en webhost framfor å bruke Dagbla’ og start.nos ellers eminente gratistjeneste, falt valget på Dreamhost. Det var flere grunner til det, blant annet at Arve tjente penger på det :-), men kanskje først og fremst at jeg for US$7.95 i måneden fikk 2,4GB serverplass og 120GB månedlig båndbredde!

Ikke det at jeg så for meg at jeg noen gang ville få bruk for så mye, men jeg ville ikke risikere å plutselig stå der uten plass eller nettilgang. Andre fordeler med Dreamhost, er at jeg med et klikk kan installere slike ting som WordPress, PHPBB forum, MediaWiki, Gallery og Webcalendar, at jeg selv kan kompilere egen programvare på serveren dersom det skulle være ønskelig, at jeg kan opprette egne brukere med shellkontoer og ellers bruke serveren til det man vanligvis kan bruke en server til.

Jeg fikk noen stabilitetsproblemer i sommer. Det var selvfølgelig ikke bra. Men Dreamhost løste det temmelig bra, og jeg fikk god service og et positivt inntrykk av deres måte å behandle kundene på. Det at jeg fikk økonomisk kompensasjon på grunn av usabillitet, var også en fin gest – det viser at heller ikke de aksepterer at serverne ikke svarer når de skal.

Det eneste jeg savnet hos Dreamhost, var egentlig kontroll over egen DNS. Men da jeg etterlyste dette, ble jeg med en gang spurt om hva det var jeg hadde behov for, og de satte opp det for meg. Service, igjen. Grunnen til denne gledesutbruddsbloggen har likevel med dette å gjøre. For i dag fikk jeg det månedlige nyhetsbrevet, med presentasjon av følgende endringer:

 • Lagringsplassen min er økt til over 20 GB
 • Månedlig båndbredde er nå 1050 GB
 • De har satt opp Secure SMTP, og:
 • Custom DNS-tjeneste lar meg selv administrere domenene mine

Så, jeg er en lykkelig kunde. Og neste gang noen spør meg om jeg har noen webhost å anbefale, kan jeg bare vise til denne bloggingsen. Hvis du klikker på denne linken: http://www.dreamhost.com/r.cgi?lassedahl, tjener jeg penger dersom du registrere deg (det koster ikke deg noe ekstra, men hvis du ikke vil at jeg skal tjene penger på din registrering, klikker du her).

8 tanker om “Fornøyd med Dreamhost

 1. Jeg er helt enig med deg. Dreamhost er veldig bra.

  Selv bruker jeg ikke Dreamhost til bloggen min, men jeg har et wiki prosjekt for grundere hvor jeg trenger mer plass.

  Når jeg bestilte så passet jeg på å slette cookiene og så gikk jeg inn via en link hos Børge. Det skader jo ikke å hjelpe andre litt med kostnadene.

  Nå har jeg som sagt allerede et abonnement. Dere som ikke har det, bør gå til anskaffelse og da bør dere hjelpe Lasse med betalingen av hans hosting gjennom å slette eventuelle tidligere cookies først og så bruke linken hans.

 2. Og Anders: Takk for oppfordringen. Til gjengjeld redigerte jeg kommentaren din litt, jeg. Som du oppdaget, spiser scriptet mitt HTML, men hvis du ønsker å ta med en link, kan du for eksempel gjøre slik som dette¹, da scriptet mitt gjør om stort sett alle gyldige URLer til linker.

  Og forhåndsvisningen tar altså hensyn til dette.

  ¹ http://www.example.com/

 3. Jeg ble også positivt overasket over denne voldsomme oppgraderingen av lagringsplass og båndbredde. Den månedlige veksten i plass og bredde har også økt med hendholdsvis fire og åtte ganger. Veldig bra.

  Kan du forresten forklare meg hva jeg kan bruke custom DNS til?

 4. Ok, det sa meg vel egentlig ikke noe, men.. 🙂

  Har du forresten noen anelse om hvor jeg får tak i passordene til Web IDene jeg setter opp. Har satt opp en Web ID for en fyr som gjerne vil ha tilgang til sine ting på panel.dreamhost.com men får ikke noen av passordene til å fungere..

 5. Nei, dessverre, Børge. Men hvis du mailer support, er jeg sikker på at du får et kjapt og greit svar. De har i alle fall svart meg raskt og hyggelig de gangene det har vært noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.