God apetitt!

I dag er det 26 dager igjen til potensiell musemattefortæring, og dagen da Asle kanskje lærer å slutte og vedde. 🙂

I går linket jeg jo til nettstedet Kast deg ut i tilgjengelighet, den norske oversettelsen av Dive into accessibility. Men allerede i dag angrer jeg kanskje litt! Ikke fordi det er noe i veien med prosjektet. Neida, det er fremdeles et flott verktøy for å lage fungerende websider, og jeg anbefaler alle som jobber med web å gjøre seg kjent med denne boken.

Når jeg linker til denne boken, bidrar jeg muligens til at Google-rankingen av denne siden øker. Det er heller ikke noe problem i og for seg, jeg vil gjerne at de som søker etter tilgjengelighetsressurser skal finne denne boken, jeg. Så hva er da problemet?

Jo: Hvis Googlerankingen av denne siden blir ikke bra nok, og den ikke ligger på første- eller andreplass etter et Googlesøk på «tilgjengelighet» innen 1. mai, må oversetter Asle spise musematta si.

Forvirret? Ikke etter at du har lest kommentarene til innlegget «trendy søkemotoroptimalisering», hvor dette veddemålet altså inngås. Og ikke bare skal han spise den, men han skal også filme seansen og legge filmen ut på nett. Pr. i dag, ligger «Kast deg ut i tilgjengelighet» på 6. plass og jeg skal ikke spå hvordan det vil gå utover i april. Men jeg kan love at jeg skal følge med! Lykke til, Asle!

Se bilde av musematta her http://asle.nu/media/bld/musematta.jpg. Hvis måltidet må gjennomføres, regner jeg med at også oppskrifta legges på nett, det er plass til mere veggismat i oppskriftslista.

10 tanker om “God apetitt!

 1. Det holder at nettstedet ligger på andreplass i Google, jeg skrev faktisk:

  «… la oss si at «Kast deg ut i tilgjengelighet» skal ligge som nummer én eller to for søkeordet «tilgjengelighet» på Google innen 1. mai …»

  Og ja, jeg angrer litt, jeg føler meg nemlig ikke like sikker nå lenger …

 2. Ok, Asle: Andreplass er greit nok.

  Kanskje du må alliere deg med en god kokk? Det er kun de beste kokkene som kan trylle med råvarer, vet du. Eller så kan du lese litt om det Tor Andre spiste på kinareisen sin i denne bloggen:

  http://www.typiskta.com/

  … så finner du ut at det er mye som kan spises 🙂

 3. Jeg synes det er for tidlig å begynne å planlegge hvordan jeg eventuelt skal innta måltidet hvis jeg taper, for jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å unngå at det skal bli nødvendig. Så jeg venter en stund til før jeg begynner å tenke på oppskrifter og slikt, for av bekymring får man jo bare vond mage!

 4. Jeg håper jo du slipper å spise musematta, men skulle det komme til det punktet så kan jeg anbefale at du brenner den godt og fortærer den som «aske» sammen med en god brun saus- en god biff og gode nypoteter.

  Jeg krysser dog fingrene for at google-plasseringen skal øke i stedet.

 5. Takk for tipset, Kyrre! Aske skal jo være noe av det reneste som finnes, dessuten så virker en slik måte å innta musematta på som mer tiltalende på meg enn andre måter jeg kan tenke meg. Men jeg er usikker på hvordan det blir med eventuelle giftstoffer. Jeg har derfor tatt kontakt med [1]Mattilsynet, og håper de tar henvendelsen alvorlig nok til å besvare den (men jeg forstår det godt om de ikke tar henvendelsen seriøst).

  [1] http://www.mattilsynet.no/

 6. Tro meg, jeg er smertelig klar over det. Dessverre så ser det ut til at jeg ligger veldig stabilt på fjerdeplassen. Hvis dere er bekymret for helsa mi hvis jeg må spise musematta (det er jeg), så vil jeg oppfordre dere til å lenke til boken, nå begynner det å haste! På forhånd tusen takk.

 7. Ja, det er godt mulig, for Google liker Kyrres weblogg godt. 🙂 Selv ser jeg dog kun fjerdeplassen foreløpig, men det skyldes nok at jeg får resultatene fra et annet datasenter enn deg. Når alle sammen er blitt oppdatert så kommer nok jeg også til å se endringene …

  Takk for hjelpen, alle sammen! Dette blir farlig spennende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.