Gratulerer, «The BlackSheeps»

I kveld har det vært norsk finale i MGP Jr. og siden «Lasses nye og forbedrede hjemmeside» er selve kilden for MGP-stoff, så kan jeg jo ikke unnlate å nevne det. Jeg bruker å la være å sette karakterer på alle de flinke ungene som deltar, og jeg skal ikke bryte med den tradisjonen i år. Men likevel må jeg innrømme at jeg synes det var en glimrende vinner!

The BlackSheeps med sin «Oro Jaska Beana» er rett og slett vanvittig gode. Jeg får DePress-assosiasjoner, og det sier ikke lite. Teksten er morsom, og hvis man skal være dyp, går det an å finne en mening i den også, og fremførelsen er rett og slett imponerende:

The Battery med «Tenke nå» som tok andreplassen er også et godt stykke arbeid, og nivået var generelt veldig høyt i år. Kudos til NRK for å gjennomføre dette arrangementet år etter år uten noen flau smak i munnen. Dette er rett og slett dyktige og musikk-glade unger som presterer over all forventning. Jeg gleder meg til Nordisk finale!

10 tanker om “Gratulerer, «The BlackSheeps»

  1. fikk med meg den siste avstemningen, og synes vinnerlåta er morsom og bra. Men poengsystemet fikk meg til å tenke litt. Siden hver stemme utgjør et poeng, lurer jeg på om det er rett måte å gjøre det på. Som du så, utgjorde stemmene fra Østlandet mesteparten, og jeg synes ikke det er helt riktig. Jeg spurte meg selv; er det noen vits for de andre regionene å stemme, når det bor så vanvittig mange flere i østlandsregionen enn ellers i landet? Det skulle heller vært et poengsystem fra 1 til 10.

  2. Vel, Eugenie — det er jo fremdeles en stemme per SMS, eller en stemme per femkrone egentlig, da — og det er vel rettferdig? Det ville jo blitt litt feil dersom femkronene i Finnmark plutselig ble fire ganger så mye verdt som femkronene i Oslo …

    Og selvfølgelig er det en vits. Det er jo ikke slik at Oslo eller Østlandet blir enige om hva de skal stemme på. Snarere tvert i mot, i år så vi jo at alle hadde vinnerlåten på topp. Og det betyr at flest mennesker over hele Norge har stemt på den. Skulle bare mangle at den ikke vant!

  3. Det er litt synd at norske barn nå kommer til å tro at sheep heter sheeps i flertall, for det gjør det altså ikke! One sheep, two sheep, etc er det. er det ingen rundt disse barna som vet det? Eller i TV?

  4. Kjenner bandet veldig godt og har spurt om dette med sheep(s)Forklaringen deres er at blacksheeps er et navn, på lik linje med beatles og at dette er brukt helt bevisst. Det er for å vise at de er annerledes og det er lettere å huske et ord som er skrevet feil, og -ikke minst, som de sier — den dagen navnet begynner å bli diskutert og drøftet, da er vi kommet et godt stykke på veg…., altså et PR-stunt. Intelligent, ikke sant ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.