Historien gjentar seg

En gruppe soldater under kommando av den 25 år gamle sersjanten Frank Wuterich gikk til aksjon mot en gruppe bolighus, etter først å ha skutt og drept fem ubevæpnede menn som kom kjørende i en bil.

I det første huset de gikk inn i fant de bare ubevæpnede sivile – men da de amerikanske soldatene forlot boligen lå seks lik igjen, skutt på kloss hold. Blant dem var en tre år gammel gutt.

3 tanker om “Historien gjentar seg

  1. Det vil nok det, dessverre. Jeg vil bare aldri skjønne hva som driver et voksent menneske som dreper et tre år gammelt barn. Uansett hva man forklarer det med, vil jeg aldri forstå det. Kanskje mangler jeg mental kapasitet til å forstå det – men det er ikke noe jeg savner.

    My Lai-massakren¹ tvinger seg ubønnhørlig fram i bevisstheten.

    ¹ http://en.wikipedia.org/wiki/My_Lai_massacre

  2. Det er lett å begynne å lure på hva som skjer i hodene på soldater helt genrerelt. Dette med masakre er ikke noen overraskelse i noen krig, selv om man jo skulle håpe at «siviliserte land» (Satt i anførselstegn ettersom USA etterhvert synes å ha forlatt den definisjonen) klarer å oppføre seg etter de spillereglene som man blant annet finner i Genevkonvensjonen.

    At FN ikke kommer med krass kritikk mot USA i forbindelse med dette skyldes ene og alene at USA har blitt den store bøllen ingen vil krangle med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.