Hoff Fish’n Chips

Noe av det beste jeg spiser, er fish & chips. Et av mine flotteste minner fra Eastbourneferien, er den dagen jeg fikk fish and chips, eller «Battered cod and chips» både til lunsj og til middag!

Det har alltid forundret meg at ingen har tatt denne matretten seriøst her til lands. Vi har glitrende fisk, og vi er glad i frityrstekt mat, så alt skulle ligge til rette for flotte fish’n’chips-steder, men neida. Men jeg ble veldig glad da jeg så at pommesfritesprodusenten Hoff gjorde et forsøk, med sin versjon, med undertittel «rask middag for en — fiskebiter og pommes frites», selv om jeg ikke hadde veldig sterk tiltro til kvaliteten.

I dag har jeg nemlig vært forbigående singel, og skulle lage middag til meg selv. Det er litt kjedelig å koke bare til en, så derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve Hoff sin Fish’n Chips. Det er ikke alltid jeg er like smart.

Fiskebitene og potetbåtene skulle stekes i 12-15 minutter på 250 grader. Jeg satte klokka på 14 minutter, og satte en passende form med retten i inn i ovnen. Jeg hadde forventet noe som smakte omtrent som fiskepinner og «posepommesfrites», og sto klar med mayones og havsalt for å gjøre smaken akseptabel. Det hjalp ikke.

Fiskebitene så ut som fiskepinner, men de smakte bare gammel fisk og alt for mye mel og kavring. I tillegg var både fisken og kavringen seig. Potetbitene var tørre, og smakte omtrent som papp. Gammel papp. Skulle jeg gi terningkast, ville nok dette måltidet kreve terningkast null. Det er ikke enkelt å få til, men det er heller ikke enkelt å lage noe som er like ille som dette forsøket på å lage mat. Etter å ha spist en fjerdedel eller noe sånt gikk resten i søpla — og det er sjelden jeg kaster mat — og jeg laga meg ei brødskive med leverpostei og bacon istedet.

Dette er rett og slett for dårlig, Hoff. Jeg skjønner at dere ikke kan måle dere mot kvaliteten i en god, engelsk pub, men det var heller ikke det jeg forventa. Jeg regna som nevnt med noe som smakte omtrent som fiskepinner og ferdigpommesfrites fra stekeovnen, og jeg ble virkelig skuffa. Hadde det vært en sånn der «pengene tilbake-garanti», ville jeg faktisk brukt den. Dette produktet bør dere trekke, snarest mulig.

Jeg skal tilbake til Eastbourne i sommer. Dersom Hoff har lyst til å lære hvordan Fish & chips egentlig skal smake, kan jeg gjerne møte representanten deres der, og vise ham eller henne hvor godt dette kan være. For innholdet i posen jeg prøvde meg på i dag, tyder på at man virkelig ikke har skjønt hva det er man prøver å etterligne.

Så karakteren er: Fysj. Styr unna!

4 tanker om “Hoff Fish’n Chips

  1. Da du var i Eastbourne, fikk du servert fish & chips på en avis, eller tallerken?
    Var i Irland for snart 10 år siden, og da ble det servert på en avis, slik det visstnok skal serveres.

  2. Innpakkingen i avispapir har man visst gått bort i fra. Jeg tror ikke kjemikaliene i trykksverten egentlig er ment til behandling av mat 🙂 Så det ble servert på tallerken i puber, og i «take-away-pakker» på de litt hurtigere serveringsstedene.

  3. Auda, dette hørtes ille ut. Vi har en eller to poser av dette produktet liggende i fryseren, kjøpt med de samme labre forventninger. Men hvis de heller ikke blir innfridd spørs om de blir liggende der til en dag vi er skikkelig blakke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.