Hvem vant egentlig Idol?

Lykketrollet Jorun sjarmerte på fredag hele nasjonen, og ble utropt som vinner av TV2s Idol-konkurranse. «Nå er konkurransen avsluttet og gevinsten utdelt. Selv om jeg vant, kommer jeg til å ha bena godt planet på jorda», sier Jorun. Og ut fra det bittelille jeg har sett fra henne, har jeg ikke noen grunn til å tvile på at hun greier det. Men var det egentlig hun som vant den gjeveste prisen? Og hvem tapte?

Det ble faktisk avgitt over 6 millioner stemmer i årets Idol-konkurranse, fordelt på 4.866.000 stemmer i de innledende rundene og 1.292.000 stemmer i finalen. Det kostet fem kroner å sende en stemme. Det betyr da at TV-seerne helt frivillig har betalt over 30 millioner kroner for å få se dette. Hvis vi deler det på antall seere, blir det jo ikke store biten på hver, men jeg har en beklemmende følelse av at det ikke er alle seerne som stemmer. Selv har jeg sett et par programmer, men ikke sendt en eneste SMS. Jeg tror ikke jeg er enestående.

Men uansett, en ting er jo at TV2 tjener penger på dette. Med de er ikke de eneste. Mediebyrået Universal Media har anslått at TV 2 totalt vil tjene mellom 45 og 50 millioner kroner på «Idol», men av dette kommer under halvparten fra telefonstemmene. For teleselskapene skal jo også ha sitt. 25 prosent av omsetningen går nemlig til teleselskapene. Så Telenor, NetCom, Chess, Sense og Tele2 har til sammen tjent 7,5 millioner kroner på at Jorun vant Idol. Og i motsetning til andre som forsøker å sette penger på en eller annen Idol-vinner, slipper teleselskapene unna helt uten risiko!

Så neste gang et av teleselskapene planlegger å si opp store deler av arbeidsstokken fordi overskuddet blir for lite, kan de jo heller prøve å gi disse ansatte permisjon for å synge karaoke på TV? Det blir penger av det, også!

2 tanker om “Hvem vant egentlig Idol?

  1. Teleselskapene tjener penger på å levere teletjenester, og det vil være urimelig å forlage at de skal gjøre et unntak for Idol-finalen. TV2 lever av inntektene de fra TV-reklame og spin-off produkter, det er urimelig å forlage at de skal gjøre et unntak for Idol.

    Jeg er forundret over at så mange mennesker etter min mening er villig til å bruke penger på (mer eller mindre) menigsløse SMS-tjenester slik som ringetoner, logoer, IDOL, og MESS-TV, men det er en helt annen sak.

  2. Jeg synes det er forstemmende at folk er opptatt av dette overhodet, at de bruker masse tid og penger på det. Slike prioriteringer sier ganske mye om hvor hjernedøde folk flest er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.