Hvil i fred, Delara

Delara Darabi ble dømt til døden som 17-åring, og var en av de mest kjente såkalte mindreårige dødsdømte i Iran. Uten forvarsel ble hun henrettet i fengselet i Rasht i morgentimene i dag, 1. mai.

Ifølge Delara Darabis advokat var hun uskyldig i drapet hun ble dømt for. Drapet skal ha skjedd under et innbrudd og Darabi hevder at hun tok på seg skylden for drapet fordi hun var under 18 år. Hun skulle i utgangspunktet henrettes 20. april, men denne ble utsatt i to måneder på grunn av massiv nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Darabi ble 23 år og har sittet i et kvinnefengsel i Rasht i fem år. Forholdene i fengselet var svært vanskelige for Darabi og hun har tidligere forsøkt å begå selvmord.

Rundt 150 mindreårige venter på dødsstraff i Iran. Hvert år blir 8-9 mindreårige henrettet ved henging bare i det landet. Det er en grusomhet som jeg ikke helt greier å forstå. Les mer på stopchildexecutions.com.

Teksten i dette innlegget er i det vesentlige klippet fra VGs artikkel om denne saken.

4 tanker om “Hvil i fred, Delara

 1. Det var svært trist .
  Nå må alle demokratiske land reagere sterkt og legge stor press til det murder og terrorist regime i Iran.
  Vi som respekter menneskerett i verden må bruke alt mulige midler til å velte den barbariske og terror regimen i Iran for å redde verdifulle menneskeverdt .

 2. Hei, Det er forferdelig deprimerende at Delara ble henrettet i dag tidlig. Vi sørger i dag. Amnesty vil ta initiativ til protestaksjoner over hele verden førstkommende onsdag. I Norge vil vi aksjonere foran den iranske ambassaden. Vi håper alle som har engasjert seg i hennes sak vil være med på denne markeringen. Mer informasjon kommer over helgen. Mvh Randi i Amnesty

 3. Hvil i fred, Delara…
  Hvil i fred, jente mi,.
  Vi har betalt mye mye pris, for de satanister som har makt i våre faterland.
  Hvil i fred, Delara
  Hvil i fred, Jente mi.
  Vi skal ikke glemme deg og ikke heller de 40,000 henretelse i 2 månader i 1984, og ikke en million i krigen i 1980 til nå…
  Hvil i fred, Delara.
  Hvil i fred, Jente mi…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.