Hvilket er penest?

Jeg er veldig glad i å ta bilder, selv om jeg ikke på noen måte er noen fotograf, i alle fall ikke uten et veldig tydelig «hobby-» som forstavelse. Og lesere av bloggen min vet jo at jeg legger ut bilder innimellom, som jeg gjorde fra turen til Eastbourne i sommer.

Tidligere i sommer la jeg ut noen av de bildene jeg syntes ble ganske fine, og et av de jeg likte best, var dette av «strandredderne» i solnedgang:

Men når jeg gikk gjennom alle bildene fra minnekortet litt senere, slo det meg plutselig at dette bildet, tatt litt senere av omtrent samme motiv, egentlig er mye finere:

Er det ikke det, da? Kan det bare være jeg som har sett meg lei på det ene?

12 tanker om “Hvilket er penest?

 1. Nummer en var finest!
  Vet ikke helt hvorfor, kanskje skyggene eller at man kom mer «inn» på motivet. Det andre var jo også fint. 🙂

  Det her er vel mye en smakssak, tenker jeg?

 2. Første bildet synes jeg er finest. Liker blant annet effekten stokkene gir ved at de bare dukker opp i bildet og forsvinner i havet, fortsetter i det uendelige, mens man ser horisonten i det fjerne.

 3. Tusen takk for alle kommentarene så langt! Det nederste er roligere og renere enn det første, men jeg har inntrykk av at mange synes det blir litt kjedelig — det første er jo mer «livat».

  Men det var veldig spennende å se at folk ser så forskjellig på det — her er det jo i skrivende stund seks kommentarer, og de fordeler seg nøyaktig med tre på hvert bilde. I tillegg har jeg nevnt dette for fire bekjente som ikke har kommentert, og de har også fordelt seg likt på de to bildene.

  Godt å se at fotografering er mer enn matematikk!

 4. Jeg liker det øverste bildet best. Motivet kommer best frem der. Og så benytter du diagonalen i bildet i komposisjonen. Det er en kjent teknikk, ikke uten grunn.

 5. Jeg likte det første best. Likte den orangefargen som så tydelig kom fram. Skyggene kom også veldig godt fram, noe som gjorde følesen av at var ei sol der tydeligere. Vakre blider begge to altså.

 6. Likte også den første versjonen best. Klarere og sterkere farger. Mer kontrast på skyggene. Kanskje litt mye skygger til høyre, men det er jo litt vanskelig å gjøre noe med uten masse utstyr.

 7. Det nederste bilde har mere lys i seg og mere dybde. Men skyggene var sterkere på det første bildet da. De har sine kvaliteter begge. Du burde dra dit igjen og spesialisere deg på lyset akkurat der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.