Ille, verre, værst?

kanskje ikke helt SFW bilde Kate Moss ble av en aller annen paparazzifotograf fra “Daily Mirror” fotografert sniffende kokain under en privat seanse i et eller annet studio. Ikke veldig lurt, tenker sikkert mange.

Hvis du er en av verdens mest betalte modeller med 10 covershots i Vogue og har representert slike navn som Rimmel, Chanel, Calvin Klein og Christian Dior, er det kanskje lurt å holde narkotikabruken hemmelig. Eller kanskje ikke – Moss har sikkert penger nok, og dessuten er det visst ikke så farlig. For hennes nåværende oppdragsgiver, H&M, ville i følge VG gi henne en ny sjanse: Kate har nemlig skrevet brev til H&M og beklaget.

– Hun har unnskyldt seg og forplikter seg til i fremtiden å overholde våre regler om at modellene skal være sunne og friske, sier Asarnoj.

Kate skal ha innrømt at beskyldningene om kokainmisbruk er sanne, og hun skal ha vært svært angerfull.

– Derfor gir vi henne en ny sjanse, sier H&M-representanten.

Men det varte ikke så lenge. I dag har nemlig H&M ombestemt seg:

– Vi har besluttet at en kampanje med Kate Moss ikke er forenlig med H&Ms motstand mot narkotika, sier pressekontakt Liv Asarnoj i den svenske kleskjeden til Dagens Media.

Så kan man selvfølgelig lure på hva som plutselig fikk dem til å ombestemme seg. Jeg mener, til og med hjernene bak H&M burde skjønt at et menneske som uttaler noe sånt som “I don’t do any Class A – especially not heroin – after seeing what it does to people”, kanskje ikke er den beste talspersonen for en kjede som vissnok skal profilere seg mot narkotika. “Especially not heroin”?!

Understrekning av ironi, etter implisitt oppfordring: Det ville være som å si noe slikt som «Personlig drikker jeg ikke en dråpe alkohol. Og da spesielt ikke vodka».

Neida, man lurer på om det ikke kan være noe annet som er grunnen til at H&M plutselig fant ut at de måtte sparke Kate Moss. Som for eksempel at hun vissnok er en ivrig pådriver for lesbiske- og andre orgier med kjendisvenner?

For det er klart; narkotika er ille, det er det – men sex – det er skikkelig farlig, det! Bare spør Jude Law.

8 tanker om “Ille, verre, værst?

 1. (…) og har representert slike navn som Rimmel, Chanel, Calvin Klein og Christian Dior (…)

  Knis. Fjern merkenavnet som ikke passer inn!

  (Hint: Eksklusive matvarer som bringebærsyltetøy, foie gras, russisk kaviar og Kamchatka-krabbe.)

  🙂

 2. Nei, jeg er dødsens seriøs.

  Poenget er heller ikke sannhetsgehalten til «News of the world», men egentlig mer handlingsmønsteret til H&M.

  Og hvis noen hevder at hele saken bare var en avledningsmanøver for å poste et pent bilde av Kate Moss, blir jeg skikkelig sur.

 3. Litt off-topic, Lasse, men er ikke du opprinnelig trønder? I så fall har jeg gjort meg opp noen tanker… Ikke drikker du alkohol, og inntil nylig har du ikke kjørt bil. Karsk og råning har da vært to hjørnesteiner i trøndersk kultur. 🙂

 4. Altså, jeg har visst mer enn litt vanskelig for å uttrykke meg om dagen.

  Kate Moss’ utsagn var: «I don’t do any Class A – especially not heroin». Det er et absurd utsagn. Hvis du ikke bruker dop, er det ikke noe dop du bruker mindre enn andre. Så når noen sier at de ikke bruker dop og i særdeleshet ikke heroin, burde det kanskje klinge en klokke i noen andres hode?

  Så, når jeg sier at jeg ikke rører alkohol, og spesielt ikke vodka, bør du ikke bli mer sjokkert om du møter meg med noe brunt eller blankt å drikke enn det Daily Mirror ikke burde blitt ved å se Kate Moss snuse unna noen striper.

  Men når det gjelder karsk og råning, vil jeg understreke at Trøndelag har en ganske stor by hvor majoriteten av aktivitetene er noe mindre rural enn i tjukkeste 240/96-land. Sånn sett passet det vel bedre å kjøre opp etter at jeg flyttet til Fauske, tenker jeg.

 5. Vet at dette er litt sent, men Moss uttaler ikke at hun ikke rører drugs, hun sier at hun ikke rører Class A drugs. Dvs opiater, som Morfin, Herion etc.

  Jeg ser poenget med at hun uttaler et paradoks, men slik jeg leser det uttaler hun i tillegg indirekte at hun jevnlig er innom resten av dop-alfabetet.

  Kokain var sist jeg sjekka den britiske oversikten inne i gruppe B for sentralstimulerende midler. Class C er Cannabis, samt en del beroligende midler. Mange vil også ha inn alk i C-gruppa.

  Til slutt står man igjen med en uttalelse fra HM som er mer skinnhellig vås enn noensinne. De ønsket en kampanje med dama som ga herion-chic et ansikt og nå ojer og akker de seg. Pføy!

  Min overraskelse er stor hvis andelen modeller og jålefolk som aldri har rørt nesegodis ikke er lavere enn antallet trekkspill på Snarøya.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.