Karaoke på hjemmebane

Karaoke er egentlig noe jeg ikke helt egner meg for. Jeg sang karaoke på en pub i Trondheim en gang. Bartenderen ba meg om å ikke gjøre det mer. Jeg tar et hint. Men likevel er jeg faktisk glad i musikk, og når få eller ingen hører meg, så liker jeg å synge litt også. Derfor var det gøy å finne en karaokemaskin på PC’en min!

I går begynte vi nemlig å snakke om en låt, og jeg gjorde et Google-søk etter den. Da dukket det opp en midi-versjon av sangen, og for morro skyld startet jeg den. Maskinen min åpner midifiler i min tidligere omtalte installasjon av Winamp, og hva fikk jeg der? Jo, tekst!

Og ikke bare teksten. En blå utheving som fulgte progresjonen i musikken var også med. Det eneste som “manglet”, var noen begredelige bakgrunnsbilder slik jeg husker dem fra tidlig nittitalls karaokemaskiner, men de kan jeg jo heller laste ned selv. Men teksten er der, og av de godt over 1500 midi-sangene på http://www.bedhippie.nl/kar-eng/DTHmenu2.htm, greide jeg ikke å finne en der Winamp ikke kunne levere teksten.

Nyttig? Neppe. Viktig? Absolutt ikke. Morsomt, hvis situasjonen passer? Definitivt!

Oppdatert:

Det var noen som ikke fant denne funksjonen på sin Winamp. Hos meg kom den helt av seg selv, men hvis det litt forskjell fra versjon til versjon her, så slår man på vinduet på denne ikke akkurat intuitive måten:

Gå inn i Winamps systemmeny, og velg “Preferences” (eller trykk CTRL + P). Her har du mange alternativer, blant annet “Plug-ins” og “Input”. På denne listen finner jeg “Nullsoft MIDI player 3.07”. Den velges, jeg klikker “Configure” og under arkfanen “Display” har jeg mulighet til å sette en hake ved “Show lyrics Window while playing”.

Så “enkelt” er det …

3 tanker om “Karaoke på hjemmebane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.