Kabinett med god kjøling

Som tidligere nevnt fikk jeg noen temperaturproblemer da jeg oppgraderte det meste i PC-en min, og dermed måtte jeg ha mer kjøling.

Den mest effektive måten å få til dette på, var å blåse luft inn ca. midt på kabinettveggen. Feige PC-byggere ville sikkert løst dette ved å kjøpe et kabinett med vifte — eller i det minste plass for vifte — ca. midt på kabinettveggen, men jeg ville fortsatt ha mitt gamle, gode Aopen H500a, og da måtte det kreativitet til.

I forrige artikkel om emnet nevnte jeg jo at jeg skulle høre om noen på jobb hadde verktøy til å få skåret ut et 12 cm hull i et kabinett-sideplate. Det viste seg at ingen hadde det, grensa der gikk på omlag 8 cm. Men driftsleder Jan Inge hadde likevel noe gode råd; stikksag med metallblad! Slikt fant jeg ut at jeg faktisk hadde selv, og bevæpnet med dette, hørselsvern (det bråker noe infernalsk med stikksag i blikkplate) og en god porsjon tålmodighet, skred jeg til verket. Jeg spente fast kabinettveggen til en fjøl med skrutvinger, og sagde veldig langsomt ut den på forhånd opptegna sirkelen. Og noen skruehull etter, hadde viften fått sin rettmessige plass:

Selv om dette var en klar forbedring fra tidligere løsning, var jeg ikke helt fornøyd. Det var et stort hull, og det kunne lett komme ett eller annet som ikke bør sendes i stor fart mot et hovedkort i nærheten av dette hullet. Derfor måtte jeg finne ett eller annet å putte foran åpningen. En tur til Jernia på Fauske fiksa det. Jernia her er en gammel jernvareforretning som faktisk har litt varer på lager, og en meget serviceinnstilt innehaver fant det jeg trengte: En ring skåret ut fra et innvendig veggdeksel til en vifte, et stykke relativt finmasket netting og masse dobbeltsidig teip. Så nå ser det slik ut:

(Klikk for større bilde). Prosessoren holder under 40 grader ved normal bruk, det ser egentlig temmelig greit ut … og jeg er egentlig temmelig stolt!

4 tanker om “Kabinett med god kjøling

  1. Embla lurer på hvorfor du har lagt ut bilder av en vaskemaskin…
    Hun vil ikke helt tro meg når jeg sier det er en datamaskin og ikke en vaskemaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.