BLT

BLT - bacon, lettuce, and tomato sandwich … eller «bacon, lettuce, and tomato sandwich» — bacon, salat og tomat-smørbrød — er enda en glimrende måte å fortære det syndig smakfulle røkte svinekjøttet på. Og i fortsettelsen av serien «Lasse blogger uten noen som helst rød tråd», tenkte jeg i dag å fortelle hvordan jeg lager det.

Når det kommer til slike ting som dette, er jeg purist. Det vil si at det ikke er mye annet enn de tre ingrediensene som har gitt smørbrødet navn som skal blandes inn, faktisk bare to. Den hele og fulle «innkjøpslista» til et smørbrød ser slik ut:

  • To skiver brød, gjerne litt grovt
  • Majones
  • Tomat i skiver
  • Et par blad salat. Vanilg bladsalat eller isbergsalat er bra
  • To skiver bacon

Baconet skal naturligvis stekes. Jeg bruker gjerne det tynnskårne baconet fra butikkene, med markert røyksmak. Kjøp gjerne baconskiver med svor — de koster halvparten av de uten, og med en skarp kniv er det ikke noe problem å skjære av svoren før steking. Mange vil gjerne sprøsteke baconet, men jeg synes det skal være litt mykt, så jeg steker det relativt kort tid på middels varme.

Brødskivene kan gjerne ristes lett i brødrister, spesielt hvis smørbrødet skal spises med en gang. Bre godt med majones på begge skivene og legg på salat, tomatskiver og stekt bacon. Det er ekstra godt når baconet er litt «lunt».

Nydelig frokost, matpakke, aftensmat eller middagserstatning. Utrolig smakfullt helt ferskt, men fremdeles bedre enn det meste etter noen timer i kjøleskapet. God apetitt!

4 tanker om “BLT

  1. BLT er kanskje det nærmeste vi kommer et grassat enkelt bevis på at det må finnes en gud. I det minste en matgud. Jeg liker blogging uten rød tråd!

  2. Stian: Jeg synes bloggesfæren har blitt så full av serie-bloggingser i det siste, at jeg nesten ikke tør å blogge med mindre jeg kan komme med en eller annen temauke eller noe sånt.

    Men bare nesten, altså.

  3. Bacon er mellommåltidet halvveis til himmelen. En big-size ultimate BLT-meny hos Arbys var alltid en suksess da jeg bodde i USA. Takk for oppfriskning av apetitten, for nå blir det BLT i morgen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.