Ladestasjon til Nintendo Wii

De trådløse håndkontrollene til Nintendo Wii var nærmest en revolusjon da konsollen ble lansert for noen år siden. Men trådløse kontrollere krever også energi, så de sluker noen batterier. Nintendo leverer ikke med noen fornuftig måte å møte dette problemet på, så her i huset ble det først engangsbatteri før jeg kjøpte oppladbare batteri til ekstern lader, men til slutt fant jeg ut at jeg ville ha en ladestasjon.

Det finnes utrolig mange tredjepartsvarianter av disse, men det viste seg raskt at ikke alle var like gode.

Ladestasjon fra Gamestop

Dette virket som en god idé. Den kom med batterier, nye batterideksler til håndkontrollene med kontakter og selve ladestasjonen.

Kontantene i ladestasjonen var fjærbelastede, sannsynligvis for å sikre god kontakt. Ladestasjonen kom med en spesiell plugg som kunne settes mellom ledningen fra strømforsyningen og kontakten på WII-konsollen, slik at du slipper at den tar opp en USB-port. Videre var det med to forskjellige varianter av batterikdeksler, og det var noen «innlegg» i selve ladestasjonen. Dette gjør til sammen at ladestasjonen kan brukes med en rekke tilleggsutstyr til WII-en. Til sammen virker egentlig alt dette veldig lurt!

Det som derimot ikke var så lurt, var at det ikke fungerte. Prinsippet med fjærende kontakter virka rett og slett for dårlig, slik at det ikke ble kontakt. Ved akkurat riktig vinkel eller med riktige mengder kontaktspray fungerte det av og til i den ene laderen, men dette er likevel ikke noen akseptabel løsning. Et annet poeng er at selv om dette er svakstrøm, gir ofte dårlig kontakt varmgang, og det er neppe noe en du vil ha stående mer eller mindre ubevoktet på stua.

Så idéen var riktig god, og kunne sikkert fortjene en god skåre, men på grunn av at det faktisk omtrent ikke virker, blir det terningkast 1.

Ladestasjon fra Clas Ohlson

Denne var mer tradisjonell på alle måter. Ladestasjonen kobles inn i en av de to USB-portene bak på WII-konsollen — eller en hvilken som helst annen USB-kontakt med spenning på, da. Batteri og batterideksel er i én del på disse, og ladingen skjer ved at kopperfjær på ladestasjonen treffer kontaktflater bak på batteridekslet.

Dette betyr at denne ladestasjonen ikke fungerer med hverken «jakker» eller annet ekstrautstyr, og at det må fjernes før lading. men likevel; dette er en løsning som er velprøvd, og den fungerer. Det er langt viktigere enn all verdens ekstrafunksjonalitet, og såpass viktig at jeg heller greier meg uten unødig ekstrautstyr.

Begge de to jeg har prøvd, markerer lading med rødt lys under den respektive kontrolleren, og blått lys når batteriet er ferdigladet. GameStop-versjonen hadde et veldig skarpt lys, og lyste enten det var noen kontroller i eller ikke, noe som var temmelig irriterende, samt at det ikke fortalte meg om det var dårlig kontakt eller fulladet batteri som gjorde at det lyste blått. På utgaven fra Clas Ohlson er det ikke noe lys med mindre det står en kontroller i laderen, og lyset er behagelig. Rart hvor mye småting kan ha å si!

En ulempe som begge disse har felles, er selvfølgelig at det ikke er noe standard utstyr her, da. Drømmen hadde jo vært et batterideksel og en ladestasjon som fungerte med standard, oppladbare AA-batterier, men jeg regner med at redselen for at noen skal prøve å lade ikke-oppladbare batterier i en slik og etterpå saksøke leverandøren for millioner av kroner på grunn av sin egen uforsiktighet. Så da får vi nøye oss med løsningen vi har tilgjengelig, og glede oss over at slikt utstyr ikke akkurat koster skjorta.

Men totalt sett anbefaler jeg selvfølgelig Clas Ohlson-utgaven av disse to. I anstendighetens navn skal jeg likevel innrømme at jeg synes det ser ut som om vareutvalget hos GameStop ser ut til å variere en hel del, slik at det kan godt hende at de også selger fungerende ladestasjoner. Men hvis du er på jakt etter en WII-lader, og den de har minner om det første bildet over her — så styr unna!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.