Livet etterligner kunsten

Hawkeye er gjenfødt i Finnmark Kommunelege i Berlevåg, Casper Holmgren, ble av Finnmark legeforening hedret med utmerkelsen «Årets finnmarkslege» etter en noe spesiell redningsaksjon, leser jeg i meldingen «Reddet livet med kulepenn» hos NRK.

Etter at en matbit satte seg fast i halsen på en beboer ved Berlevåg helsesenter, holdt personen på å dø av luftmangel. Legen hadde forsøkt alle tradisjonelle metoder for å få matbiten som satt fast i luftrøret opp. Da det ikke hjalp lagde han et snitt i halsen, tok en kulepenn, tømte den med innmat, og førte det tomme hylsteret inn i hullet. Deretter fikk han koblet til oksygen, og pasientens liv ble reddet. Rask og kreativ innsats! Og hvis du synes det var noe kjent med metoden: Da NRK Nordlandssendingen spurte legen om han hadde hørt om dette var gjort tidligere, svarte han «Nei, bare i MASH, så vidt jeg vet» …

Hawkeye er gjenfødt i Finnmark! Kanskje litt skremmende at et helsesenter i Berlevåg ikke har mer utstyr enn det Haweye hadde med i doktorveska si under Koreakrigen, men heldigvis er det visst planlagt en bedring av matriellsituasjonen på helsesenteret.

3 tanker om “Livet etterligner kunsten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.