Logistisk brist del II – Tollpost og tullpost

En av leverandørene jeg forholder meg til, har av en eller annen merkelig grunn sviktet postverket på tross av den nye, flotte profilen, og sender heller varene sine med Tollpost. Så blåøyd som jeg er og så mye reklame som jeg har sett, ventet jeg meg en smilende leveranseperson på døra i beste Doug Heffernan-stil. Men der ble jeg lurt — igjen.

Varene ble bestilt på en torsdag. En uke etterpå, begynte jeg å lure på om jeg skulle få noen varer. Jeg sendte en mail til leverandøren, og ut på ettermiddagen fikk jeg beskjed om at varen var kommet fram — til Bodø. Nå bor jo jeg seks mil fra Bodø, da, så det var ikke helt fremme, men jeg fikk beskjed om å ta kontakt med Tollpost for utlevering.

På fredag ringte jeg derfor tollpost og spurte, men siden jeg ikke hadde sendingsnummeret for hånden da jeg ringte, kunne ikke servicepersonen der hjelpe meg stort. Han trodde han skulle kunne søke meg opp, men fant meg ikke på datasystemet deres selv om han fikk avsender og mottager med navn og adresse. Og dessverre hadde ikke Tollpost kontortid lenger enn til klokka fire, så det var ikke mulig for meg å ringe tilbake før de stengte. Men jeg kunne jo bare gå inn på Internet!

Da jeg kom meg hjem på fredagen, prøvde jeg det. Og der fant jeg ut at jeg kunne få varene levert når som helst — så lenge det var mellom klokka 12 og 16 på en hverdag! Siden jeg jobber på den tiden, og går til jobben, har jeg ingen mulighet til det. Nå begynte jeg å synes dette var litt tungvindt, egentlig. Men jeg hadde en plan igjen.

På mandags morgen ringte jeg derfor til en venn av meg som jobber slik at han kan ta i mot varer på jobben. Og for han var det ikke noe rpoblem, de kunne bare levere når som helst i den nevnte perioden. Flotte greier! Så litt før klokka åtte om mandagsmorgenen, ringte jeg tilbake til kundetelefonen for å avtale levering. Oj joda — jeg kunne godt få den levert til den nevnte adressen, men ikke før dagen etter. Etter deres opplysninger var det en privatforsendelse, og slike kunne ikke leveres ut på samme dagen. Hvorfor det var slik, fikk jeg egentlig ikke noe svar på.

Så, ny telefon til kamerat, ny avtale, og tilbake til Tollpost. Denne gangen gikk det visst bra. Så hvis jeg er heldig kommer varene til Fauske i morgen. Og da har den brukt fem dager fra Bodø …

selv om jeg har klaget over Postens tempo før, ligger de et par gode hestehoder foran konkurrentene foreløpig!

7 tanker om “Logistisk brist del II – Tollpost og tullpost

 1. OMG! Er det slik de mener at det skal fungere også? At du selv må finne ut når forsendelsen ankommer din nærmeste terminal, for at du deretter selv må kontakte dem for å gjøre en avtale om levering til et sted der noen kan ta i mot på dagtid dagen etter? Skikkelig kundevennlig altså!

 2. Du har jo helt klart vært max uheldig med tollpost!!!!!!!!!!!!! jeg er selv sjåfør på 9ende året, og kan konstantere at mine flere hundrede kunder er forbløffet over at varene de bestillte i går er der allerede idag…….. men å legge ut en slik episode på nettet….-HALLO!!!!!!??? har jo vært like uheldig med posten jeg. sånn er det av og til!!!!

 3. Reidar: Jeg har også omtalt postens kvalitet her noen ganger, med mer eller mindre kritisk røst. Men mener du virkelig at jeg skal la være å fortelle om mine erfaringer med Tollpost fordi at noen hundre kunder forbløffes over at varene faktisk kommer fram i riktig tid av og til?

  Jeg «legger ut på nettet» det som til enhver tid opptar meg. Når jeg må iverksette venner av meg et par dager på rad for å greie å motta en pakke, da egner det seg etter min mening «på nettet».

 4. jeg har fått muligheten til å få levert min pakke mellom 12:00 til 16:00!
  Må jo si at det er en idiotisk tid!
  Jeg må vente til helgen, eller NEI de har ikke levering i helgene!

 5. Jeg var en gang stor kunde av Tollpost, men etter at de fleste av kundene mine opplevde tilsvarende som du har opplevd gikk jeg over til andre transportører og har bare fått positive reaksjoner på skiftet. Tollpost må være transportbransjens svar på telenor. Bare tull og tøys og dårlig service.

 6. Sitter nå å venter på pakke fra tollpost. Den skulle blitt levert på døren mandag (da jeg var hjemme på dagtid), men det dukket aldri opp noe.

  Tirsdag morgen ringer de og forteller at den ikke ble levert pga av en teknisk feil, greit nok. Men når de sier, på tirsdag morgen, at de kan levere den tidligst onsdag blitt jeg litt irritert. Men greit nok. Jeg avtaler levering på onsdag mellom 17-19 (Tollpost har kveldskjøring tir-tor der jeg bor).

  Onsdag kommer og telefonen ringer, kl 13:40; «Hei jeg har en pakke til deg, er du hjemme nå?».

  «Argh!»

  Ringer umiddelbart på nytt til Tollpost hvor de sier at de ikke kan se at jeg har avtalt Hjem-på-kvelden-avtale.

  «Argh».

  Nå er det onsdag kveld, og det ser svart ut for hjemkjøring denne uken, siden i morgen er siste mulighet og hjemkjøring og avtalen må gjøres 2 dager før utkjøringsdag.

  Dette er siste gang jeg bestiller varer fra en butikk som benytter seg av Tollpost

 7. Jeg ventet også på varer fra tyskland. I dag torsdag får jeg beskjed om at pakken er kommet og jeg må avtale levering. Går inn på linken, der står det at pakken er lastet opp for utlevering for 2 dager siden. Ringer og spør, de sier da at de har prøvd å levere pakken 2 ganger, tirsdag og torsdag som er min dag. Det pussige er at tirsdag var min samboer hjemme, og i dag torsdag var jeg hjemme i leveringstidspunktet, men ingen levereanse, telefon sms eller noe før pakken blir levert tilbake til terminal som er 10 mil unna SEFF. Kundebehandleren kunne ikke hjelpe med noe, forklare meg noe eller gjøre noe for meg. De kunne heller ikke endre leveringsplass slik at jeg kunne ta den imot på jobb eller hos famile der leveringen er fredag. Nei da er jeg mer fornøyd med bring eller schenker som faktisk kan ta tak i det og hjelpe, feks ved å endre leveringsplass, eller levere til utlevering i butikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.