Madonna har blitt femtis!

Pop-dronninga Madonna fylte femti år i går, og for oss som har fulgt henne siden «Everybody» ble sluppet på singel i 1982, var dette litt av en festdag. Og med masse Madonnaspilling på De Gode Radiostasjonene, har jeg mimret nok til å prøve meg på en liten «fem på topp»-liste.

Bildet er fra boka «Sex» som kom ut i 1992.

5: Vogue

En glitrende Shep Pettibone-produksjon fra den perioden da alt Madonna tok i, ble til gull.

4: Shoo bee doo

En deilig ballade som høres akkurat ut som de skulle på åttitallet. Vinner hårfint foran Crazy for you.

3: Hung up

Hvem andre enn Madonna kan få sampling til å fremstå som noe nytt — i 2005!

2: Lucky Star

Egentlig kan jo nesten hele førsteplata til Madonna settes opp på en slik «best of»-liste, da, men siden jeg skal velge, plukker jeg ut den John «Jellybean» Benitez-remiksa «Lucky Star». Deilig låt, og vidoen viser hvor knalltøff Madonna var, sammenlignet med øvrige pop-damer fra tidlig åttitall.

1: Into the groove

Etter min mening en av de stiligste poplåtene som er laget. Og filmen Desperately seeking Susan var jo pensum den gangen. Aldri var Madonna kulere, eller Rosanna Arquette søtere.

Har du andre favoritter?

10 tanker om “Madonna har blitt femtis!

  1. Jeg kan ikke noe for det, men «La Isla Bonita» er en magisk låt for meg. Hun gjorde latinomusikk femten år før det var i skuddet, gitt.

    Og «Ray of Light» er knallbra. Aldri har noen vært så sexy i en video som det hun er i den.

  2. Kyrre: «femtis» er et ordspill på «fjortis», skjønner du vel! Siden hun fremdeles er popstjerne, liksom. Material Girl er slettes ikke ille den heller, nei. Produsert av Nile Rogers det er vanligvis en god oppskrift.

    Og Hogne: La Isla Bonita ble aldri en av mine absolutte favoritter, men som popmusikk var den vel absolutt forut for sin tid, ja. Og «Ray of light er det lenge siden jeg har sett. Kanskje på tide med et gjensyn¹?

    ¹ http://www.youtube.com/watch?v=QFzeDExYPbw

  3. Eg er veldig glad i «Dear Jessie». Og «Papa don’t preach». Du hadde vel True Blue-albumet på CD så vidt eg minnast? Det var STORT! (Og eg var overlykkeleg viss eg fekk lov til å høyra på av og til)

  4. Live To Tell er en av mine favoritter også. Det var den første singelen fra True Blue. Jeg har gjort flere forsøk på å lage en topp fem her, men jeg får det ikke til. Det blir for vanskelig å velge. Jeg tror at jeg har nesten alt Madonna har gitt ut, blant annet noen nummererte spesialutgaver og andre godbiter (men det er vel alltid noe en mangler uansett, skjønt det vil jeg ikke tenke på…). Dersom jeg klarer å komme opp med en liste skal jeg publisere den her hos deg. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.