Makrofotografering med Sony Ericsson k800i

Forrige helg var vi på gartneri for å kjøpe jord, gjødsel og slikt som man trenger for å prøve og få litt gress til å vokse mellom mosen.

Da så jeg de flotte blomstene det er bilde av her, og jeg fikk lyst til å prøve makrofotografering med telefonkameraet mitt. Egentlig synes jeg det ble ganske bra, jeg! Det er altså tatt med makroinnstilling, oppløsning 2 megapiksler og det er tatt i «lyst innendørslys», altså inne i et veksthus på en temmelig overskyet dag.

Originalen rett fra kameraet kan lastes ned her for spesielt interesserte. Det er en JPEG-fil på 559,5KB.

Selvfølgelig er det fremdeles milevis fra mobiltelefoner med kamera til skikkelig fotoutstyr. Men sammenligner man kvaliteten på bildene fra denne telefonen med kvaliteten på de fra kompakte digitalkamera i samme prisklasse, synes jeg slettes ikke telefonen kommer spesielt dårlig ut.

6 tanker om “Makrofotografering med Sony Ericsson k800i

  1. Etter å ha sett på bildet (også det i stor oppløsning), er jeg utrolig imponert! Greit nok at mitt digitalkamera er av den billige typen (HP Photosmart M307), men at forskjellen er så stor, det er imponerende – i mine øyne fremstår bildet ditt som ti ganger bedre enn de jeg tar med digitalkameraet mitt. Jeg mistenker at min neste mobiltelefon blir en Sony Ericsson k800i!

  2. Joda, Asle — jeg er kjempefornøyd! Men husk nå endelig at k800i er en telefon som snart er et år gammel, og som mangler EDGE. Ikke det at jeg har savnet det, men kameraene blir bedre og bedre, og hvis man kjøper en telefon fra Sony Ericsson eller Nokia som lover godt kamera, så får man nok akkurat det.

    Misforstå meg rett, jeg anbefaler Sony Ericsson k800i, men hvis du får en nyere telefon med bedre data til samme pris, gjør du sikkert et bedre kjøp. På den andre siden er Sony Ericsson k800i veldig gunstig priset for tiden — og til gibortpris er det nok den beste telefonen du får i dag.

  3. Eugenie: Jeg er ikke helt sikker — jeg mener det sto et sted, men jeg finner det ikke igjen. Men noen manuelle og uhøytidelige tester og observasjoner tyder på at det er snakk om noen centimeter — 7 kanskje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.