Mektig blogger?

Som mange andre, er jeg nysgjerrig på hvordan besøkende kommer fram til siden min, og jeg leser derfor gjerne besøksstatistikken innimellom. I dag ble jeg overrasket over ganske mange treff fra Wikipedia, fra en side om Søkemotoroptimalisering.

I Norge blir det meste av søkemotoroptimalisering utført av bloggere, som ønsker hevn over firma eller privatpersoner. Norske bedrifter er lite motstandsdyktige mot slik manipulering, noe som gjør at bloggere etterhvert har fått en viss samfunnsmakt. Et av mange eksempler på dette er bloggeren Lasse Dahl som med sine optimaliseringsmetoder var i stand til å tvinge Telenor til å opprettholde driften av sin News-tjener.

Woah. Så jeg søkemotoroptimaliserte meg altså til makt over Telenor? Tøft! Men nok ikke helt riktig, dessverre.

Jeg tror nok det er sant at alle de underskriftene siden min mot nedleggelse av news.online.no fikk, bidro til at Telenor tenkte seg om en gang til. Men den siden ble stort sett spredt gjennom to kanaler: Nyhetsgruppen no.it.tjenester.news.diverse og flere av norges fagtidsskrift på nettet, som PC-world IT-avisen og Digi. Det er altså sakens interesse og ikke søkemotoroppføringer som gjorde at mange fant siden – og tilslutt til at Telenor ombestemte seg.

Og så står det videre i samme artikkel:

Eksempler på noen blogger som benytter søkemotoroptimaling av ulike grunner:

* Lasse Dahl – politisk søkemotoroptimalisering for SV. […]

Dersom noen skulle ha oppfattet det som om jeg driver «politisk søkemotoroptimalisering» for noen som helst, er det altså helt grunnløst. Jeg er SV-medlem, og linker til SV i margen her – men hvis man vet noe som helst om hvordan søkemotorer fungerer, vet man også at denne linken ikke har noe som helst med søkemotoroptimalisering å gjøre. Hvis noen av Wikipedias mange redaktører skulle ønske å ta med meg i en artikkel om søkemotoroptimalisering, er nok det jeg skriver på nettopp min side om søkemotoroptimalisering langt mer relevant enn min Telenor-aksjon og min link til SV.

Men skulle noen av administratorene ha lyst til å sende meg en mail med innholdet i den slettede artikkelen om meg, ville jeg blitt veldig glad 😉 – adressen finnes i footeren.

8 tanker om “Mektig blogger?

 1. Den Wikipedia-artikkelen har jeg inntrykket av at ingen på Wikipedia egentlig bryr seg om, derav den noe dårlige kvalitetskontrollen.

  Innholdet i artikkelen om deg var «Lasse Dahl er webredaktør for Fauske SV. Dahl skriver også en personligblog og arbeider med søkemotoroptimalisering.»

 2. Takk skal du ha. I og med at Fauske SVs web er en side i et publiseringssystem, og at jeg mener søkemotoroptimalisering er en bløff, er det nok like greit både for min og Wikipedias del at den ble slettet.

  Og hvis Ingar vedder en flaske whisky på at Venstre blir større enn SV ved neste valg, tar jeg i mot den – selv om jeg er mer glad i akevitt jeg, da.

 3. Den artikkelen har heller laber kvalitet, og verre har det blitt siden jeg først så den. Spesielt morsomt synes jeg dette avsnittet er:

  I Norge blir det meste av søkemotoroptimalisering utført av bloggere, som ønsker hevn over firma eller privatpersoner. Norske bedrifter er lite motstandsdyktige mot slik manipulering, noe som gjør at bloggere etterhvert har fått en viss samfunnsmakt.

  Jeg foreslår at noen skriver en skikkelig artikkel om emnet (selv har jeg overhodet ikke tid.

 4. Som jeg skrev hos Arve, ser jeg at mitt eget navn også er nevnt, uten at jeg har skrevet noe detaljert om søkemotoroptimalisering på mitt eget nettsted. Dog har jeg lansert sokemotoroptimalisering.no, med referanser til blant annet din artikkel, Lasse.

 5. Jeg vet det, Lasse. Dog befinner jeg meg i samme bås som Arve og har sjelden tid og / eller ork til å skrive noe som tar mer enn 5 minutter. En eller annen gang i fremtiden har jeg uansett en plan om å oppdatere nettstedet med litt mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.