Melodi Grand Prix finale 2008

Med to semifinaler (les om den første og den andre her) har dette vært en hard grand prix-uke. Men nå er vi endelig i havn. I kveld går den «ordentlige» finalen av stabelen, og lassedahl.com tar ansvaret med å gi deg de egentlige poengsummene, med karakterer for det som egentlig betyr noe i Melodi Grand Prix.


Bildet er lånt fra NRK

I og med at enkelte jurymedlemmer sliter litt med tiervennene, har vi endret noe på poenggivingen i år, med en skala som går fra en til seks. Men kategoriene er ellers de samme som før, og igjen gjør jeg oppmerksom på at kategorien «GP-faktor» fører til fratrekk på totalsummen.

 

Utseende

Babe/dude-faktor

Antrekk

GP-faktor

Fremførelse

Sum

 
Romania: «Pe o margine de lume» 2 2 2 3 3 8 Kjedelig, kjedelig ballade, men gjort langt bedre enn i semifinalen. Selv om kjolen ble ett hakk kjedeligere.
Storbritannia: «Even if» 3 2 1 4 5 8 Ikke spesielt original sang. Bra fremførelse, men ikke noe å vinne grandprix med. Passer bra på et sommerparty, da.
Albania: «Zemrën E Lamë Peng» 4 3 2 3 4 10 Litt stilig låt, og en fantastisk stemme fra den 16-årige vokalisten.
Tyskland: «Disappear» 3 4 2 4 2 7 Egentlig tror vi dette er en bra sang, men de gjør et eller annet helt feil med den.
Armenia: «Qele Qele» 5 5 4 5 5 14 Den lokale Shakira gjør en prikkfri fremføring av en fengende låt med knalltøffe dansere med hip-hop-inspirert koreografi. En vinner enten det er reelle eller uviktige faktorer som vektlegges.
Bosnia&Herzegovina: «Pokusaj» 2 3 3 1 5 12 Vi er litt uenige her i huset, men bloggeieren synes dette er glimrende – konemor er litt mer tilbakeholden.
Israel: «Ke’ilo kan»             Israel kulturboycottes.
Finland: «Missä miehet ratsastaa» 2 1 2 3 5 7 Lordi har tatt av seg maskene, men dette begynner å bli gjort tilstrekkelig. Burde ha smilt litt mer, det er jo tross alt MGP.
Kroatia: «Romanca» 2 1 4 2 6 11 Stilfull tango godt gjennomført av konkurransens eldste mann og en ellers variert forsamling. Godt gjort.
Polen: «For life» 2 1 2 5 2 2 Vokalisten trenger en matpakke, og burde kanskje bleika hårrøttene istedet for tennene den siste gangen? I følge kommentatoren er dette en vokalist av Celine Dion-kvalitet. Ikke en gang jeg synes Celine er så tragisk. Hun får to poeng – men det er mest for oppmøtet.
Island: «This is my life» 3 3 3 4 5 10 En låt som vokser etter noen gjennomføringer. Greit fremført.
Tyrkia: «Deli» 4 3 3 2 4 12 Pen mann med god gjennomføring av en nesten kjempebra rockelåt. Egentlig temmelig bra, en låt jeg gjerne kan høre igjen.
Portugal: «Senhora Do Mar» 1 1 2 5 4 3 Joda, kjempefin stemme og alt det der. Dødskjedelig ballade. Vissnok Jostein Pedersens favoritt, og i så fall sier jeg bare «go Sundnes».
Latvia: «Wolves of the sea» 3 1 5 6 3 6 Dusty Cowshit har dratt over østersjøen og blitt sjørøvere. Men det ble ikke mye bedre. Hai hai ho eller hvadetvar.
Sverige: «Hero» 2 1 5 6 4 6 En nesten bra åttitallslåt. Veldig GP. Men den stakkars dama ser jo ut som et pinnedyr!.
Danmark: «All Night Long» 4 3 3 4 3 9 Pen dansk mann sier konemor, men en alt for kjedelig sang,
Georgia: «Peace Will Come» 4 3 3 4 4 10 Litt rare greier. Veldig symbolsk. Kjoleskift og greier. Blind dame som synger – men det høres absolutt ikke!
Ukraina: «Shady lady» 5 6 6 6 5 16 Sølv er visst tingen i år. Gode dansere, en kul discolåt og stilig sceneshow. På det mindre essensielle er dette en vinner!
Frankrike: «Divine» 1 1 2 2 3 5 Dette var den første MGP-finalen uten en fransk sang. Værsåsnill, få fransken tilbake.
Aserbadsjan: «Day after day» 3 4 3 6 6 10 Opera-engel som synger en oktav høyere enn salig Freddis Mercury. Svarer vel på spørsmålet om det går an å ta den for langt ut i MGP. Men det er slettes ikke ille, likevel.
Hellas: «Secret combination» 3 4 1 4 4 8 Hellas stiller med miks av vestlig og østlig musikk de, også. Det platte og pregløse fra vesten kombinert med det irriterende og gneldrende fra østen. Britney-plagiatet er ikke ille, men totalt sett blir det likevel litt flaut.
Spania: «Baila el chiki chiki» 1 1 2 3 3 4 De lettkledde damene kunne fortjent noen poeng, men her er det hovedpersonen som dømmes. og han dømmes nord og ned. Skrekkelig irriterende låt, egentlig!
Serbia: «Oro» 4 2 4 5 5 10 Litt ubestemmelig greie, men jeg tror vi er enige om at det hørtes fint ut – men neppe noen vinner.
Russland: «Believe» 5 4 2 5 5 11 Jeg liker egentlig dette litt, jeg – selv om skøyteløperen kanskje var litt i overkant. Eller mye.
Norge: «Hold on be strong» 5 4 3 1 6 17 Maria og Mira hersker. På alle scener og over alt. De fortjener seieren!

Så her er resultatene i dette huset:

 1. Norge
 2. Ukraina
 3. Armenia
 4. Bosnia&Herzegovina og Tyrkia
 5. Kroatia og Russland
 6. Albania, Island, Georgia, Azerbadjan og Serbia
 7. Danmark
 8. Romania, Storbritannia og Hellas
 9. Finland og Tyskland
 10. Latvia og Sverige
 11. Frankrike
 12. Spania
 13. Portugal
 14. Polen

… og så er Israel boycotta, da. Spennende å se hva Europa finner ut!

10 tanker om “Melodi Grand Prix finale 2008

 1. Hallo. er uenig med poengsumen: feil i regninga.
  Misforsto litt når det gjelder kommentarer.
  Skrev på et annet sted enn MGP-innleggene. Her er min oppsumering:
  Så ikke sang 1-5.
  Sang 6-10 var noe herk.
  Island klarte seg bra.
  Portugal. Midt på treet. Minner meg om en sang som er skrevet før… Latvia. Fåpåhjernensang.
  Sverige. Mamma er enig med journalistene i Dagbladet.
  Danmark. Meget bra sang. kunne blitt fremført bedre.
  Georgia. Grei sang. Forferdelige antrekk. Den mørke sangen var ikke bra.
  Ukraina. Søt dame. Sangen er OK, men treffer ikke hjertet
  Frankrike. Morsomt.
  Aserbadjan. Kostymeparty så det holder. Ikke bra nok sang.
  Hellas. Enig med kommentar. For mye Britney.
  Spania. INGEN kommentar
  Serbia. Fin sang. Med omskriving og bort med noen instrumenter kunne den vært filmmusikk.
  Russland. Skjønte ikke det med skjøytene. Sånn passe sang.
  Norge. En Vinner

 2. MBL: Når det gjelder poengsum, så ser du vel at kolonne 4, GP-faktor, skal trekkes fra summen? Det er fordi de som prøver alt for hardt skal straffes. Ellers takk for god kommentar.

 3. Paal Christian: Etter et par gjennomspillinger fikk jeg mer og mer sansen for Russland selv — men syntes det kanskje var litt i overkant at den vant.

  Marita: Spania var ille. Skikkelig ille. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å føle et savn etter Macarena — men den var faktisk mindre ille. Frankrike skal synge fransk. Hvis de ikke tror de har et verdensspråk selv engang, så er det jo helt slutt.

 4. Her i kollektivet hadde bedrev vi en liten forskningsundersøkelse. Underveis noterte vi oss hvor lite klær innslagene hadde, samt det generelle nivået på sceneshowet. Teorien er at total poengsum er omvendt proporsjonal med med klesmengde.

  Vi har ikke helt oppsummert resultatet ennå, men vi merket oss at Tyskland og Sverige gjorde det dårlig, mens Hellas og Armenia kom høyt opp — alle fire landene med lettkledde damer. Det er altså en mulighet for at det ikke er en direke sammenheng.

 5. Av de 5 som kom først, husker jeg nesten 4 av dem. Russlands låt klarte jeg absolutt ikke å få noe tak på. Skjønner ikke at folk kunne stemme den på topp, men men…

  Den låta jeg fortsatt sitter og nynner litt på er den med Britn… øhh Hellas sin. Mulig jeg er en enkel mann med en enkel hjerne, men slik er det nå i hvert fall med denne karen.

 6. Romanias balade med innslag av italiensk cantzonette var fantastisk vakker !! Spanias sang var forfriskende og veldig morsomt på en god måte, jeg blir så glad da jeg hører den.

  Moldova og Danmark var god.

  Kjempe sexy kjolen til dama fra Hellas… jeg skulle ønske meg en slik kjole.

  Norges sang: BZZZZ…. LÅTEN HØRES KJENT, STJÅLET… JEG KOMMER IKKE PÅ HVILKEN SANG MIRAS SANG ETTERLIGNER, MEN JEG SKAL FINNE UT OG SI FRA DERE.
  BEKLAGER NORGE!

 7. ja ja… ALT I ALT ER ALT BARE POLITIKK..

  man får mange poeng om man har mange venner… og man skal ikke glemme å gi poeng til store bror.. jo flere poeng til sjefen, jo bedre og tryggere i Europa.. he he…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.